> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Контузия спря Гришо на “Аустрелиън оупън”


94 0

Григор Димитров приключи на 1/4-финал на “Аустрелиън оупън”. Най-добрият ни тенисист загуби за място в топ 4 от Аслан Кацарев (№114) с 6:2, 4:6, 1:6, 2:6. Поражението на българина се смята за изненадващо, защото руснакът е квалификант, но Гришо падна, защото получи контузия.

След като нашият взе първия сет с 6:2, към края на втория започна да изпитва болки в областта на кръста. Впоследствие Кацарев възстанови равенството, а в третата част болката толкова измъчваше Гришо, че той направо спря да тича. След като Кацарев дръпна с 2:1 сета, Димитров извика лекарска помощ. След намесата на медицинския екип Григор се завърна на корта, но определено проблемите за него продължиха. Хасковлията успя да вземе два гейма, но толкова. След края на мача болката беше толкова силна за Гришо, че той едвам се прибра в съблекалните, като се подпираше по стените.

Това е една от многото травми, които съпътстват Australian Open от началото му, а странното при Гришо е, че той бе играчът прекарал най-малко време на корта до момента. До този мач Гришо дори нямаше загубен сет, а в предния кръг елиминира световния №3 Доминик Тийн (Ав). Но ето обаче, че травма застигна и него. Този тип контузии се появяват при по-големите почивки. Миналата година сезонът беше спрян в края на февруари и подновен през август. Кампанията завърши за Гришо в края на октомври, а новата започна от 1 февруари, след като преди това Димитров беше изкарал 15- дневна карантина.

А Кацарев е петият в историята квалификант, който стига 1/2-финал в турнир от Големия шлем. За него това беше осма победа в Мелбърн, а реално той е дебютант в турнир от Шлема. “Не знаех, че Гришо е контузен. Просто излизам и играя мач за мач и каквото се получи. Много съм изненадан. Разбира се, много работа съм свършил, за да стигна до тук”, каза Карацев.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading