> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Кола блъсна Фернандо Алонсо в Швейцария


29 0

Испанският пилот Фернандо Алонсо е в съзнание и изчаква медицинските резултати, след като бе въвлечен в пътен инцидент със своя велосипед в Швейцария, съобщиха от тима от Формула 1 Алпайн, за който двукратният световен шампион ще се състезава тази година. Изявлението беше наложително, след като се появиха информация в медиите, че вероятно ибериецът е получил фрактури.

39-годишният Алонсо трябва да се завърне във Ф1 този сезон след две години извън спорта. „Алпайн потвърждава, че Фернандо Алонсо е бил въвлечен в пътен инцидент, докато карал колело в Швейцария. Фернандо е в съзнание и се чувства добре, изчаквайки медицинските резултати“, се казва в съобщението на тима му в туитър.

Италианският вестник Gazzetta dello Sport излезе с информация по-рано, че испанецът е бил ударен от кола, докато тренирал с колелото си край Лугано и бил откаран в болница. Медията предаде, че първоначалният ядрено-магнитен резонанс разкрил фрактури, които поставили под въпрос възможността на Алонсо да стартира сезона. Той започна да работи с тима на Рено/Алпин още от 2020-та по подготовката за състезателната 2021 година. Колоезденето е един от любимите спортове на Алонсо извън автомобилните дисциплини. Испанецът често кара велосипед като част от тренировките си. Новата кампания във Формула 1 започва в Бахрейн на 28 март, като той реално ще се състезава за тима, с който заслужи и двете си световни титли.

Снимка: Рено

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading