> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Клоп и Гуардиола се хванаха за гушите преди дербито


42 0

Пеп Гуардиола и Юрген Клоп се хванаха за гушите преди дербито между Ливърпул приема Манчестър Сити, което е в неделя от 18.30 часа на “Анфийлд”. Преди него шампионите са четвърти, като изостават с цели 7 точки от “гражданите”, които са и с мач по-малко. Именно по този повод двамата нарушиха за първи път добрите си взаимоотношения, защото при победа на Сити, Ливърпул ще се прости с шампионските си амбиции.

Всичко тръгна от думи на Клоп на пресконференцията на Ливърпул. Запитан за интензивния сезон, той каза:
“Играем, възстановяваме се, играем, възстановяваме се. Тренираме малко. Ние нямаме нито една почивка от началото на сезона, докато Сити все пак имаше една – две седмици заради КОВИД-19. Трудно е…”
Германецът визира период през декември, когато заради 4 случая на коронавирус в клуба, мачовете на Сити с Евертън навън и Брайтън у дома бяха отложени.

Паузата всъщност е 9 дни, а не 14, което предизвика гнева на Гуардиола, чиято пресконференция беше часове по-късно и думите на Клоп бяха предадени на мениджъра на Сити от репортер.
“Юрген се е объркал. Не бяха две седмици, а два месеца. Нещо повече – три месеца! Затова и сега сме в топ форма… – отвърна саркастично Пеп. – Не мога да повярвам, ако го е казал. Нека погледне календара отново. Имахме случаи на вируса, отвори се пауза от девет дни, след което отидохме с 14 играчи да играем като гост на Челси. Той забравя това.
Освен това ние нямахме предсезонна подготовка, защото играхме Шампионска лига, когато те вече бяха във ваканция. И това явно е забравил…
В неделя, когато се видим преди мача, ще го питам колко дни сме почивали”, допълни каталунецът.

Не сме имали желание да загубим след 68 мача, защо сега да имаме такова? Всичко зависи от желанието ни, да бъдем позитивни и да направим “Анфийлд” крепост отново. Срещу Брайтън не бяхме достатъчно свежи. Пасовете ни не бяха толкова точни, колкото трябваше да бъдат. Не бяхме готови. Не мисля, че проблемът е само в главите ни или само в краката ни. Но трябва да намерим свежестта си отново. И ще го направим”, зарече се Клоп.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading