> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

И Владимир Путин без право да посещава спортни събития


владимир путин

0
0
93

Владимир Путин също получи забрана от Спортния арбитражен съд в Лозана да посещава спортни събития. Както е известно, КАС забрани на руските спортисти да участват под националния си флаг на международните турнири за периода до края на 2022 г. Това беше потвърждение на наказанието, наложено от Световната антидопингова агенция. КАС обаче съкрати санкцията на УАДА от четири на две години.
Санкцията на КАС важи и за водещи руски политици. Освен Путин, в “черния” списък са още премиерът Михаил Мишустин и спортният министър Олег Матицин. Забраната се отнася и за Олимпийските игри в Токио през лятото на 2021 г., Зимната олимпиада в Пекин през 2022 г. и Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г.
Изключение на тази забрана може да се направи само в случаите, когато те са поканени лично от държавните ръководители на страните-домакини. Санкцията не се отнася и за руските шефове, които са част от ръководните структури на Международния олимпийски комитет и на Международния параолимпийски комитет.
“По време на заседанието останахме с впечатлението имахме усещането, че ще отменят изцяло наказанието върху Русия. Накрая явно мощното отвъдокеанско лоби оказа силен натиск над съдиите от КАС и те излязоха с това скандално решение”, обяви руският депутат Дмитрий Свишчев. Той даде да се разбере, че страната ще обжалва решението на КАС, защото с тази забрана освен, че Русия ще пропусне следващите две Олимпиади, няма да може да участва и на Световното по футбол в Катар.

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x