> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Издирват още трима, изчезнали под връх К2


0
0
417

Неприятните вести от подножието на връх К2 продължават. Пакистанската армия е изпратила два военни хеликоптера с опитни алпинисти за спасителна мисия в търсене на трима изчезнали – Джон Снори, Хуан Пабло Мор и Али Садпара.
Летателните апарати обаче не могат да се качат на повече от 6500 метра, което ще затрудни спасяването на оцелелите, макар в базовия лагер са готови да им окажат помощ с високоенергийни храни и кислородни бутилки. Последната информация за изчезналите е от около 30 часа, когато групата е тръгнала да атакува предпоследното стъпало към върха Bottle Neck на 8211 метра височина.

Така загиналите може да пестима седмина, след като вчера българинът Атанас Скатов изгуби живота си на експедицията по първото зимно изкачване на втория по височина връх в света К2. Реално мисиите на алпинистите се превръщат в трагедии. Дотук жертвите вече са три – италианец и американец загинаха, преди в петък да ни сполети тъжната новина за Скатов, който вероятно е направеил много сериозна грешка.

За последно в петък около обяд наше време Али Садпара, който е легенда на алпинизма в Пакистан, е съобщил, че тримата с Джон Снори и Хуан Пабло Мори са пред Гърлото на бутилката – последната най-трудна част от изкачването към К2. Надеждите в момента са те да са намерили подслон около лагер 3, а просто да не успяват да се свържат с останалите.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments