> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Извънреден конгрес на БФС няма да има


2de962b2465e4c67ceed7a1fb812f46d

0
0
262

Извънреден конгрес на БФС почти сигурно няма да има, а сегашното ръководството на футболната централа вероятно ще управлява до началото на 2022 година, когато е редовния конгрес на БФС. Вече повече от година временното ръководство на футболната централа управлява след оставката на Борислав Михайлов. Пандемията с COVID-19 попречи за провеждането на форума в средата на 2020-а година, а въвеждането на извънредно положение в края на годината провали и предварително плануваната дата в началото на декември.

Очакванията бяха, че конгресът може да бъде организиран през месец март, но на този етап няма подобни индикации. В четвъртък ще се събере Изпълком на БФС, но според dsport темата „Конгрес“ не попада в дневния ред. Това означава, че при всички положения няма да бъдат предприети стъпки за неговото организиране. На практика това изглежда логично, тъй като все още обстановката в страната, свързана с коронавируса, е доста несигурна и не е ясно дали подобни форуми въобще ще бъдат позволени от правителството в следващите няколко месеца.

С течение на времето подобен извънреден конгрес изглежда безсмислен, тъй като реално новият президент и Изпълком на БФС ще има възможност да управлява по-малко от година и ще трябва да участва в нов избор на редовен конгрес.

От финансова гледна точка провеждането на два конгреса в рамките на по-малко от 12 месеца също изглежда доста нерентабилно, тъй като разходите за организацията му са около 500 000 лева.

Все пак съществува опция хем да се проведе конгрес по-рано, хем да бъде избрано ръководство, което ще получи пълен мандат на управление. Тази опция обаче минава през сериозна юридическа намеса, преглед и евентуална промяна на нормативните документи, за да може извънредният конгрес да избере легитимно ръководство с пълен мандат.

Това едва ли обаче ще се случи, тъй като една част от сегашното ръководство на футболната централа няма доброто желание това нещо да се осъществи, тъй като сегашното положение е изключително удобно за тях.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx