> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Златни потници за световните шампиони в биатлона


34 0

За първи път в историята на шампионатите на планетата в биатлона действащите световни първенци ще носят златни потници по време на състезанията. Световното първенство в Поклюка, Словения, започва в сряда. Целта е повече атракция и фаворитите да бъдат лесно различими от фенове. Върху потниците ще бъде изписан стартовият номер в даденото състезание на атлетите, а ако те са водачи в някое от класиранията за Световната купа, това ще бъде изобразено, за да е видно от камерите.
В мъжките стартове със златни потници ще бъдат Александър Логинов (Рус) в спринта, Емилиян Жаклен (Фр) в преследването и Йоханес Тингес Бьо (Нор) в масовия старт. Световният шампион в индивидуалната дисциплина Мартен Фуркад (Фр) прекрати кариерата си в след миналия сезон и няма да защитава златния медал, който спечели в Антхолц преди 12 месеца.


При дамите със златни потници в Поклюка ще бъдат Марте Олсбу Рьозеланд (Нор) в спринта и в масовия старт и Доротея Вирер (Ит) в преследването и индивидуалната надпревара. В отборните стартове Франция ще бъде в златно по време на мъжката щафета, а Норвегия – по време на женската и двете смесени (единична и обща).
Шампионатът започва със смесената щафета на 4 по 7,5 км. Според информации от нашия щаб всички състезатели са здрави и тренират на пълни обороти. Принудително стопираната подготовка обаче оказа влияние и наруши ритъма в представянето им.

За последно водещите ни биалонисти Милена Тодорова и Владимир Илиев участваха на Европейското в Полша преди седмица, но травми им попречиха да се изявят максимално. На Световното ще ни представят още Антон Синапов, Димитър Герджиков, Владимир Оряшков и Благой Тодев, а при жените – Даниела Кадева и Мария Здравкова. За да се запълни съставът за щафетата, към тях ще се присъедини 17-годишната националка при девойките Валентина Димитрова. Това ще даде по-голяма вариативност на старши треньора Александър Касперович и неговия щаб.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading