> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

За пране на пари ще сигнализират във футбола


0
0
261

Професионалните футболни съюзи ще докладват на ДАНС при трансфери на пари и други сделки, тъй като влизат в зоната с висок риск за пране на пари. Това решиха депутатите, след като приеха окончателно промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари. В наднационалната оценка на риска от изпирането на пари професионалният футбол е идентифициран като нов сектор, изложен на рискове от изпиране на пари, се посочва в мотивите.

От задължението да подават сигнали при съмнение за пране на пари се освобождават органите по приватизация, лицата, организиращи възлагането на обществени поръчки, министрите и общинските кметове при сключване на концесионни договори и юридически лица, към които има взаимоспомагателни каси, както и професионалните съюзи и съсловните организации и презастрахователите, съобщава 24chasa.bg.

Няма да бъдат задължени да подават съгнали и пазарните оператори и/или регулираните пазари, централните депозирари на ценни книжа, органите на НАП и митническите органи.

Към задълженията на БНБ за контрол над рискови сделки се добавя и това сигналът да бъде подаван и към Европейския банков орган при рискови сделки.

Снимка: beroe.bg

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments