> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

За „болки и страдания“ Лечков осъди прокуратурата за 60 бона


За „болки и страдания“ Лечков осъди прокуратурата за 60 бона

46 0

Публикувана на: февруари 25, 2017

Точно 57 317 лева обезщетение присъди Старозагорският окръжен съд на бившия кмет на Сливен и герой от САЩ’94 Йордан Лечков за преживени от него болки и душевни страдания заради повдигнато му от прокуратурата обвинение през 2011 година, пише „Монитор“. Решението е от 23 февруари и подлежи на обжалване. Бившият футболист и градоначалник настояваше за 450 000 лева.

Обвинението преди шест години срещу него беше за това, че като кмет на Сливен е сключил неизгодна сделка през 2007-а, а две години по-късно е направил опит да принуди данъчен служител да извърши престъпление. Първоначално настоящият вицепрезидент на БФС е бил осъден, но впоследствие апелативния съд и ВКС са отменили присъдата и са го признали за невинен.

Според Лечков водените срещу него дела са му попречили да стане за трети пореден мандат кмет на Сливен, както и че за неопределено време било замразено членството му в една от комисиите на УЕФА. Част от финансовата си претенция Лечков е аргументирал с направени транспортни разходи за участия по делата в размер на 3 080 лева, както и 15 нощувки в хотелски стаи на цена от 82 лева на ден.

АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ ВИНАГИ С ПУЛСА НА ЕКСКЛУЗИВНИТЕ НОВИНИ И КОМЕНТАРИ, ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading