> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Залите и стадионите ще са затворени за феновете поне до края на януари


Залите и стадионите ще са затворени за феновете поне до края на януари

0
0
116

Спортните зали и стадионите остават без публика минимум до края на януари. Това стана ясно на редовен брифинг на Националния щаб за борбата с коронавируса. Предложението е лично на здравния министър професор Костадин Ангелов. Футболът все пак няма да бъде засегнат, тъй като до средата на февруари родният шампионат ще е в зимна пауза.
“Образованието и спортът са два стълба в нашето общество, които дават една здрава и умна нация. Даваме възможност на националните отбори да тренират, но много от тях са затворени. Най-големият проблем за един спортист на практика са контузиите. В момента министерството на здравеопазването се явява като контузия на българските спортисти. Тези решения се взимат много трудно. Ние сме длъжници и на българското образование, и на българския спорт. Но сме наясно, че за да побеждават, българските спортисти трябва да са здрави”, призна Ангелов.
Относно индивидуалните спортове и активността на децата той допълни”
“Със спортния министър Красен Кралев сме в изключително добра комуникация. По отношение на индивидуалните спортове ще имаме конкретен текст, който да касае разрешението им. Това го обмисляме. Докато излезе заповедта, продължаваме комуникацията с него”, допълни министърът.

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x