> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Забраниха на Ливърпул да влиза в Германия


42 0

Английският шампион Ливърпул получи категорична забрана да влиза в Германия. Мърсисайдци трябва да гостуват на РБ Лайпциг на 16 февруари в първия мач от осминафиналите в Шампионската лига, но това няма как да стане на немска земя. Местните власти официално спряха “червените” да направят опит да влязат на територията на страната заради рестрикциите във връзка с пандемията от COVID-19. Това заяви говорител на министерство на вътрешните работи на Германия, цитиран от ДПА.

Потвърждение на отказа на достъп до Германия дойде след официалното запитване от Лайпциг до властите дали ще бъде направено изключение за островитяните да пътуват до Германия за двубоя.
Правилото за ограничаване на достъпа за пристигащи от Англия бе прието миналия петък и няма специална регулация за професионални спортисти. Федералната полиция информира РБ Лайпциг, че в този случай няма да бъде правено специално изключение”, заявиха от властите.

Германия затвори границите си за пристигащи пътници с полети от страни, в които новият щам на коронавируса се разпространява, като сред тях е и Великобритания, без значение дали става въпрос за германски граждани, или за чужденци. Мярката остава в сила поне до 17 февруари, а щамът е известен като “английския”.

Според разпоредбите на УЕФА клубът домакин, в случая Лайпциг, трябва да разреши проблема, в противен случай рискува служебна загуба с 0:3. Един от вариантите е двубоят да се изиграе на неутрален терен. Възможно е и да бъдат разменени домакинствата и в първия мач Ливърпул да приеме Лайпциг, а реваншът на 10 март да се играе в Германия. По този начин обаче “червените” ще загубят фактора домакинско предимство в реванша, което им се полага като поставен отбор. Също така съществува вариант германският клуб да домакинства в Лондон, където има достатъчни стадиони.

В същото време германският мениджър на Ливърпул Юрген Клоп има редица други проблеми, защото тимът му е в криза. Немецът се оплака след изненадващата загуба от Брайтън (0:1), че сред футболистите му има психическа умора.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading