> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Женският национален отбор на САЩ осъди федерацията за $24 млн.


0
0
241

Женският национален отбор по футбол на САЩ ще получи 24 милиона долара компенсация от Американската федерация след извънсъдебно споразумение между двете страни. Като допълнение Федерацията е поела ангажимент в бъдеще да плаща равно на мъжкия и женския национален отбор.

“Американският Сокър се ангажира да плаща еднакви заплати от този момент за мъжкия и женския национален отбор по време на приятелски мачове и турнири, като това включва и световното първенство”, се казва в комюникето.

По този начин се слага край на спора между двете страни относно премиите за Световното първенство през 2019 година, спечелено от американките, които след това обвиниха Федерация, че има плаща по-малка премия в сравнение с мъжкия отбор. Първоначално федерален съд отхвърли жалбата на тима за дискриминация в заплащането, но представителките на отбора обжалваха, а днес официално се стигна до споразумение.

“Мисля, че ще гледаме на този ден, като денят, в който американският футбол се е променил за по-добро. Няма как да върнем несправедливостта, на която бяхме подложени, но сега знаем, че подобно нещо няма да се случи повече. Сега можем да продължим напред, знаейки, че сме подсигурили следващото поколение много по-добре от нас”, коментира звездата на отбора Меган Рапиноу.

Нейната съотборничка Алекс Морган определи споразумението като “монументална стъпка напред в това да се чувстваме оценени и уважавани, както и да възстановим добрите си отношения с федерацията”.
Според споразумение футболистките ще получат 22 милиона долара, а другите два милиона ще бъдат заделени за професионалното им развитие след края на кариерата им, както и за благотворителност, свързана с женския футбол.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx