> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Европейски модел на работа в ЦСКА


0
0
225

ЦСКА даде заявка да работи по европейски модел в опит да върне старата си слава.

Ръководството на ЦСКА даде специална пресконференция, на която представи новата организационна структура в клуба след смяната на собствеността и заяви амбиции да промени досегашния модел на управление.

Управленската структура:

Основните акционери са “Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука” с учредител Данаил Илиев и легендата Христо Стоичков. Изпълнителни директори със споделена отговорност са Стоян Орманджиев и Филип Филипов, като първият ще отговаря за администрацията, а вторият за спортно-техническата част.

Технически директор в ЦСКА ще бъде Михаил Александров, който ще се грижи за организацията на мачовете и инфраструктурата на клуба (ДЮШ, стадион, база Панчарево).

Клубът има и нов финансов директор. Това е Петър Стоянов, който има дългогодишен опит в тази сфера.

Главен скаут на ЦСКА ще бъде Иван Славов, ново лице ще има и в международния отдел, което ще бъде представено допълнително.

Клубът ще работи усилено и за развитие на маркетинга и връзките с обществеността. На щат са назначени психолог, нутриционист, който да се грижи за правилния хранителен режим на играчите, медицински щаб.

Треньорът:

Новият старши треньор на ЦСКА Томислав Стипич е силно мотивиран да постигне резултати и да остане дълго на поста.

“Благодаря на клуба, че ми гласува доверие. Силно съм мотивиран, знам къде идвам в отбор с големи цели. Нямам търпение да започна да работя с играчите, да усетя съблекалнята. Основната задача е да имаме стабилност, няма да е лесно, но аз съм наясно какво се очаква от мен”, каза Томислав Стипич след встъпителните си думи, които каза на български език по време на пресконференцията на клуба.

“Усетих, че това е моето място и искам да бъда част от тази кръвоносна система. ЦСКА е голям клуб с армия от привърженици. Най-важни са резултатите, останалото е романтика. Нужно е търпение, важните решения се взимат, когато може да се обмислят, а не когато човек е поставен под натиск.

Работя с идеята да съм в ЦСКА до живот и се надявам с резултатите да подновим договора, който сега е за 1+1 години”.

 Сто хора, сто мнения. Исках сам да формирам своето мнение, без предрасъдъци. Искам да създам в клуба атмосфера, която да носи успехи.

Преди мач обичам да слушам по-спокойна музика, да медитирам. След мач се съобразявам с това, което слушат играчите, може и нещо по-младежко. 

По отношение на музиката съм адаптивен, но по отношение на футбола искам съперниците да се съобразяват с нас, ние трябва да водим играта и това трябва да влезе в главите на нашите футболисти”, каза Стипич.

Стилът на игра:

ЦСКА трябва да играе офанзивен футбол, това ще бъде основно изискване на клуба към треньора на отбора, каза изпълнителният директор на клуба Филип Филипов.  

“Аз, заедно със старши треньора ще управляваме и контролираме спортно-техническия процес. В структурата ще има скаутско звено с четирима души, треньорски щаб, медицински щаб, психолог, нутриционист и обслужващ персонал.

Критериите за избор на треньор включват футболна философия, развитие на млади футболисти, ред и дисциплина и личностни качества. Относно критериите за избор на футболисти – те трябва да пасват на системата на игра, съответната позиция и да притежават нужните спортно-технически и личностни качества”, каза Филипов.

Селекцията:

Клубът се нуждае от три трансферни прозореца, за да изгради силен отбор. В селекцията ще участват ръководството, треньорът и скаутското звено. Треньорът задава профил на футболиста към скаутското звено, то набелязва, наблюдава и филтрира информацията и я връща към треньора и ръководството за одобрение. Треньорът ще има решаваща роля да взима решенията заедно с ръководството.

“Този трансферен прозорец ще бъде да балансираме отбора и да надградим. Веднага започваме работа за следващите два трансферни прозореца, където целта е да прибавим класни футболисти. В момента нямаме силен отбор, трябва да сме реалисти, но това не значи, че няма да се борим за титлата и купата през новия сезон.

Доста сме закъснели със селекцията, но бюджет има. Няма да има решения на пожар. Набелязани футболисти има доста, работим активно повече от 20 дни. Проблем е, че не успяхме да се класираме за евротурнирите, защото по-добрите играчи биха дошли, ако имат възможност да играят в европейските турнири”, каза Филип Филипов.

Напускащите:

Напускат играчите с изтичащи договори. Това са Енес Махмутович, Мено Кох, Юрген Матай, Фернандо Каранга и Данило Асприля. Клубът все още преговаря за нов договор с Иван Турицов, чийто досегашен контракт също изтича в края на месеца.

“Турицов е основен футболист, национал, водим разговори и в сряда ще има решение за него”, каза Филипов.

Разгледахме всички български футболисти, които играят в България и в чужди първенства. Имаме идея за някои от тях. На ЦСКА му трябват футболисти, които веднага да заиграят. Няма време за чакане. Има играчи с потенциал. Иван Тасев идва, Марк-Емилио Папазов се връща, Росен Маринов, Асен Дончев, Симеон Александров. Ще има ядро. Имаме идея да привлечем още двама български футболисти, но не е даденост. Трябва да има качества, ниво и личностни качества. Не е толкова лесно да играеш в ЦСКА“, каза още Филипов.

Базата:

ЦСКА ще има най-модерната Детско-юношеска школа в България, увери новият технически директор на ЦСКА Михаил Александров, който ще отговаря за инфраструктурните процеси в клуба.

“Първо ще изградим чисто нов терен за втория отбор на Панчарево. След това ще изградим изкуствен закрит терен с балон. Третото е възстановителен център с басейн и функционален фитнес. Изгражда се и ресторант за отбора. Докторът и нутриционистът ще имат важна роля в храненето на футболистите. 

Работим и по строежа на базата на ДЮШ, която трябва да бъде най-хубавата в България. Чисто нова база със сериозна площ, има избрано място, което е близо до метростанция.

Със стадиона всичко върви по план, следваме всички процедури”, каза Михаил Александров.

Бюджетът:

“Има пари за стадион, има пари за школа, има пари за първия и втория отбор. Парите не са за една година, а за години напред. Намеренията са много сериозни и бюджетът е съобразен според рамката на ЦСКА”, каза изпълнителният директор Стоян Орманджиев.

снимка: CSKA

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx