> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо след успеха над Чилич: Това е най-трудната ми победа


42 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че може да извлече много позитивни неща от победата над Марин Чилич. Българинът се справи в три сета с хърватския си съперник, който има титла от US Open, за малко повече от два часа, а във втория кръг му предстои двубой с представител на Австралия – Алекс Болт.

Това е може би един от най-трудните ми жребии за първи кръг, трудно е да играеш срещу Чилич. Радвам се, че успях още в началото да намеря играта си. Страхотно е да спечелиш по подобен начин. Той може би беше напрегнат, целеше линиите, докато аз играх по-сигурно. Подготовката тази година бе много различна, просто трябва да играеш с това, с което разполагаш. Последните няколко седмици бяха като боен клуб. Сега е важно кой как ще започне и колко бързо ще намери ритъма си. Беше хубаво да имам такава подкрепа, от доста време не съм играл пред публика”, сподели Григор след чистия успех.

Подготовката беше съвсем различна. Всичко беше различно. Трябва да импровизираш, да се адаптираш. Последните няколко седмици бяха трудни, но този период мина бързо и сега е важно кой как ще започне и дали бързо ще влезе в ритъм. Бях фокусиран върху това, което зависи от мен. Беше хубаво и че имам такава подкрепа. Не бях играл пред публика от доста време, ще се опитам да се насладя на всеки един момент. Успявам да организирам времето си много добре, подготовката върви добре. Но плюсът на моя съперник е, че играе у дома. Сега ще видя какво успях да направя добре и кое не и ще се подготвя за следващото препятствие”, допълни българинът.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading