> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо от Австралия: От Хасково съм


34 0

Григор Димитров зарадва сънародниците ни в Австралия, който го подкрепят още от първия му мач в Мелбърн в началото на февруари. Най-добрият ни тенисист даде специално интервю на родния ни език за българската програма на местното радио “SBS”. Димитров изрази съжаление, че в утрешния мач срещу Доминик Тийм няма да има подкрепата на феновете от трибуните заради наложения локдаун.

“Със сигурност ще е различно без публика. Хубаво е да виждам знамената, когато съм толкова далеч от дома. В такъв миг е много важно да имаш подкрепа и съпричастност. Оценявам го! Жалко е, че в неделя ще играем без публика, но условията са еднакви за всички“, започна Григор.

Аз съм от Хасково и България. Гордея се от този факт и това никой не може да ми го отнеме. Винаги ще опитвам да помогна и да допринеса за града“, допълни Гришо.

„Не искам да мисля за нивото си в момента. Изцяло съм фокусиран върху мачовете и подготовката си. Не мога да определя дали съм близо или далеч от третото място в световната ранглиста. Един турнир може да направи голямата разлика. В момента на пандемията, когато не знаем дали утре ще излезем на корта или даден турнир ще се проведе, трябва да останем спокойни и да се възползваме от всеки един миг, да се наслаждаваме на това, което обичаме да правим“, завърши българският тенисист. На “Аустрелиън оупън” той вече нареди три победи, а срещу Тийм, ще е най-големият му тест.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading