> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо: Отдавам заслуженото и на себе си


22 0

Григор Димитров (№21 в света) беше доста щастлив след класирането си за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни тенисист излеза в третия кръг срещу световния №16 Пабло Кареньо Буста, но при резултат 6:0 1:0, третата ракета на Испания се оттегли заради стомашно неразположение. Димитров спортсменски съжали, че не се е получила здрава битка, но и нямаше как да скрие, че намери място сред най-добрите на първия за сезона турнир от Големия шлем.

“Чувствах се перфектно. Очевидно беше, че той има някакъв проблем. Бих дал висока оценка на играта си, защото изиграх един чудесен първи сет. За мен това е важно, защото на такъв турнир е съществено да запазиш сили. Запазих концентрация, а първите сетове на такива турнири са много важни”, заяви Димитров след срещата.

“Най-вероятно ще се върна на корта за 30-40 минути, по начина, по който ме гледа треньорът ми, това е сигурно. Ще премина през обичайните процедури. Очаквам с нетърпение следващия кръг”, допълни българинът.

Положителното за хасковлията от тази среща е, че въпреки проблемите на своя съперник, той запази концентрацията си на високо ниво и вършеше своята работа на корта. Гришо не си позволи отпускане, което наблюдаваме в някои случаи, когато опонентът отсреща има проблем.

Снимка: БГНЕС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading