> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо основа фондация, за да помага на деца в нужда


Гришо основа фондация, за да помага на деца в нужда

0
0
451

Григор Димитров е основал фондация, която да помага на деца в неравностойно положение. Най-добрият български тенисист разкри за намеренията си за изданието Hello Monaco.
“Винаги съм искал да се занимавам с благотворителност. Когато се контузих за първи път миналата година, се прибрах в България и бях с майка ми. Исках да посетя няколко места, за да видя как живеят децата. Особено в домовете за сираци, исках да видя как живеят те в някои региони. Гледката не бе приятна, беше тежко, беше трудно да видя как тези деца на практика нямат шанс в живота. Основах своя собствена благотворителна организация – Фондация Григор Димитров, така че съм много щастлив. Базирана е в България. В миналото сме помагали на редица фондации там. Надявам се в бъдеще да можем да помогнем още повече, когато нещата се оправят”, оповести Димитров. По думите му става ясно, че фондацията ще помага на деца именно в България.
По темата дали ситуацията със сирачетата в България е лоша, родният тенисист отвърна:
“Не е чак толкова лоша, но бих искал да ви разкажа една история. Когато бях много малък, майка ми ме вземаше от училище. По пътя имаше светофар и спирахме, за да изчакаме. Наблизо имаше дом за сираци и децата всеки път протягаха ръце през оградата. Майка ми ми казваше “Сине, тези деца са там, защото си нямат семейства”. Това много ме натъжаваше и плачех всеки път, когато минавахме от там. Един ден мама ме попита „Искаш ли да им помогнеш?“, а аз отговорих „Да, искам!“. Тогава тя ми каза „Стани добър тенисист и помагай на децата“. Тази мисъл е в главата ми още от малък. Винаги съм искал да изградя такъв тип училище“, допълни хасковлията.
Григор обърна внимание и на други теми, предимно от тениса, и коя е най-ценната победа в кариерата му.
“Миналата година на US Open срещу Роджър Федерер. Да го победя на такъв турнир и то по такъв начин, това означаваше за мен повече от всичко. Разбира се, ценя и много други мои победи, но точно тази означаваше за мен нещо повече от една победа. Бих казал, че този мач е останал в съзнанието ми”, обобщи Димитров.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx