> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо иска да бъде запомнен като добър човек


46 0

Григор Димитров призна, че иска да бъде запомнен като добър човек, а не като велик тенисист. Първата ни ракета се старае да поддържа този имидж, защото призна, че няма цял живот да се занимава с тенис. Димитров говори нашироко след гръмката победа над световния №3 Доминик Тийм в осминафиналите на Australian Open.

“Тенисът няма да продължи цял живот, сега ние изживяваме мечтата си, но тя е до време. Преди всичко ние сме хора и майка ми винаги ме е учила на едно нещо – да бъда добър човек преди да бъда шампион”, каза Димитров.

Няма съмнение в това, винаги бих помогнал с каквото мога”, добави Димитров на въпрос за дарението в болницата в Хасково. “Когато намериш баланса започваш да живееш по-добре със себе си. В тези трудни времена всеки научава много за света и самия себе си”, обяви още Гришо.

Димитров постигна трета победа над играч от топ 10 в турнирите от Големия шлем и впечатли с играта си срещу Тийм. Той успя да спечели третия сет на нула, но обяви, че не е толкова изненадан от успеха си.

“Познавам се с Доминик от много време, тренираме често заедно, затова и всеки от нас знаеше какво да очаква и как ще играе другия. Изненадан съм единствено от третия сет, затова че го взех на нула. Мисля, че играх добре, задържах се в мача, запазих концентрация. Той проби в първите два сета, водеше с 3:1, лесно можех да загубя още първата част и никой не знае какво щеше да се случи. Важното е, че успях да мина през този труден момент. Тийм Може би имаше някакви проблеми, но аз направих всичко необходимо, за да задържа концентрация”, каза Димитров.

В следващия си мач утре Димитров ще срещне изненадата на турнира Аслан Карацев. Руснакът, който е 114-и в света, премина през квалификациите, след което спечели първите си три мача без да загуби сет. В осминафиналите Карацев надви Феликс Оже-Алиасим, правейки обрат от 0:2 сета.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading