> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Георги Велинов: В ЦСКА си задължен да спечелиш титлата! Янев е готов за следващата стъпка


Георги Велинов: В ЦСКА си задължен да спечелиш титлата! Янев е готов за следващата стъпка

0
0
242

Публикувана на: юли 28, 2016

Големият вратар на ЦСКА Георги Велинов-Джони сподели очакванията си за двубоя със Славия, с който двата отбора стартират участието си в Първа лига в петък от 21:15 часа на „Армията“. Джони написа история с екипа на армейците, а завърши професионалната си кариера в „Овча купел“ през сезон 1993/94 г.

Г-н Велинов, ще започне ли ЦСКА подобаващо първенството в Първа лига?

– Лесно в живота и футбола няма, както добре знаем. Съперникът Славия е добре подготвен и в никакъв случай не очаквам ЦСКА да стартира с категоричен успех. В същото време факторът „домакинство“ и самото име ЦСКА ще натежат много в предстоящия мач. Тимът е задължен да започне с победа, още повече като се има предвид, че срещата е на „Армията“. Очаквам интересен мач и трудна победа за ЦСКА.

А доколко ЦСКА е готов да се бори за титла още този сезон?

– В ЦСКА не се бориш за титла, в ЦСКА си задължен да я спечелиш. Както и купата. Това е програма минимум. В клуба вече има нужното спокойствие от организационно отношение, което бе внесено с идването на Гриша Ганчев.

Сега остава и на терена да видим успешно представяне. ЦСКА събра много солиден отбор през лятото и смятам, че разполага с класата да стигне до титлата. Да, треньорът Христо Янев отчете, че има нужда от още един нападател. Но аз смятам, че такъв бързо ще бъде намерен и ЦСКА ще покаже необходимото, за да стане шампион.

Гледахте ли мача с Удинезе и какви са впечатленията ви от състава?

– Гледах го, разбира се. Също така ще присъствам и на абсолютно всеки домакински мач, стига да имам тази възможност. Имам запазено място в ложата и мисля, че съм го заслужил с това, което съм дал на ЦСКА. Сега остава и отборът да ме зарадва с поредица от победи. Впечатленията ми от играта са доста добри. Отборът беше равностоен на Удинезе, който си е много солиден тим. Видяното ми вдъхва доверие относно перспективите на състава.

Можете ли да отличите някой футболист?

– Всеки влага максимума от себе си в контролите. Мисля, че всички осъзнават къде са попаднали, и това е най-важното. В минали години имаше чужденци, които идваха, за да отбият номера и да приберат пачките. Но мисленето в ЦСКА вече е друго. Няма как да не отлича неостаряващия капитан Боби Галчев. Той е истински вдъхновител и от него очаквам да поведе ЦСКА към титлата. За вратаря Георги Китанов неведнъж съм казвал добри думи и той затвърди впечатленията ми с представянето си в контролите. Отборът разполага с качествени футболисти на всички постове.

Готов ли е Христо Янев за мачовете от Първа лига? Все пак досега е бил треньор единствено в трета дивизия…

– Всеки в ЦСКА е имал първи мач. Но Ицо Янев е много добре подготвен и е готов на следващата стъпка. През изминалия сезон той показа, че треньорската работа му е ясна и има голям потенциал за развитие. Предимството пред него е, че е млад и тепърва ще се развива и ще трупа още повече знания. От него се иска ЦСКА да побеждава. Просто е. Той много добре знае какво е да си на „Армията“, все пак игра доста време за отбора, и смятам, че ще се справи с новото предизвикателство.

Казвате, че ЦСКА е готов да стане шампион, но в същото време група хора искат да си правят клуб в четвърта дивизия със същото име. Как гледате на този проект, който все още няма нито стадион, нито играчи…

– Ще го кажа простичко – за мен има един ЦСКА и той е този, който играе на „Армията“. Оттук насетне всеки може да прави каквото си иска. Но аз подкрепям отбора, който се бори за титлата на България. Нека не се делим, а да гледаме към предстоящите успехи. Сега най-важното пред ЦСКА е да печели трофеи и най-вече да се върне в евротурнирите. Това е мястото, на което принадлежи отборът.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments