> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

В плуването съзряха саботаж относно допинга


0
0
414

Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев определи като “саботаж” ситуацията с уличените в употреба на допинг трима състезатели, съобщава БГНЕС. Ръководителят на централата заяви, че няма идея откъде идва тази атака, но тя вероятно е насочена срещу него лично или срещу националния отбор.
Аврамчев обаче е убеден, че целият български спорт ще разбере истината. Той организира днес специална пресконференция, на която се защити от нападките.

Само преди по-малко от месец всичко беше цветя и рози. Бяхме въодушевени, всички очаквахме да дойде Олимпиадата и да дойде достойно представяне. Не знам защо в рамките на пет дни от най-добрата федерация от спорта, който има най-голяма развитие и принос, с три покрити квоти, с медали, същите хора станахме злодеи, които да дават забранени стимуланти на своите състезатели. Моят гръб е широк, аз мога да си отида и днес, но нали разбирате, че ние направихме едно изключително притеснение на състезателите ни, които са сринати психически и очакваме от тях да постигат резултати. Как така станахме най-лошите хора в тази държава? В най-трудните години за всички нас – пандемия, грип, ковид опитахме всичко, за да могат състезателите ни да се подготвят добре и ние да мечтаем за нещо повече. Какво стана – нямам обяснение.

Няма треньор, доктор или ръководител да експериментира с този анабол. Започнахме да си говорим с вас, медиите. Не може състезатели да говорят през медиите със своя треньор и доктор. Никога не сме си позволявали, но има три проби и това са техните. Това не може да дойде от въздуха. На мен ми е обидно да си говорим през медиите. Ще направим всичко за да бъдат оневинени или с по-малки наказания. Обсъдихме неща, те разбраха, че не сме врагове, а интересите ни са взаимни. Не вярвам, че те умишлено са тръгнали срещу нашата федерация. Може би са в паника, все пак те се разделят с мечтите си. Не може наши добри състезатели от близкото минало да се връщат толкова назад, че и предишните треньори да намесват. Къде бяха досега? До неделя вечерта нямаше никакъв проблем. В понеделник сутринта бях уведомен за ситуацията. Саботаж или атака срещу мен лично, срещу националния отбор на България, не мога да кажа откъде, кой и защо, явно големите успехи в плуването не са им по вкуса.

Изведнъж ставаме най-лошите престъпници. Поради тази причина взехме решени да поискаме да бъдат изследвани всички медикаменти, които са давани на нашите спортисти и всички те да бъдат изследвани с антидопингов тест. Лично аз спирам с изявленията, докато не излязат резултатите. Тогава пак ще застанем пред вас и ще стане ясно кой какво е правил. Целият български спорт ще разбере истината. Никога не сме били мишки и няма да бъдем. Ако сме виновни, ще си понесем вината.

Вчера след срещата със състезателите се разбрахме, че повече няма да коментираме пред вас, медиите. Темата беше, че заедно трябва да намерим виновника. Пожелавам им да преодолеят шока от тази ситуация и особено на олимпийците. Да стиснат зъби и заедно ще изправим кораба”, каза Аврамчев.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments