> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Връщат феновете по стадионите в Англия


52 0

До 10 хиляди зрители ще могат да се завърнат на стадионите във Висшата лига за последния ден от сезона през май, заявиха от британското правителство.
17 май е най-ранната дата, обявена от правителството за приключване на третия етап от постепенното облекчаване на мерките заради пандемията от коронавирус в Англия, което може да означава отваряне на спортните обекти за зрители. Сезонът във Висшата лига приключва на 23 май.

На стадионите с повече от 40 000 места, включително на лидера на Висшата лига – Манчестър Сити, ще бъде разрешено присъствието на до 10 хиляди фенове, които обаче ще спазват дистанция. На по-малките големи стадиони ще бъде разрешен до една четвърт от капацитета.

До 2000 фенове бяха допуснати на някои стадиони в Англия през декември, но всички места бяха затворени отново, тъй като ограниченията за коронавирус бяха затегнати по-късно през месеца заради разпространението на новия щам на коронавируса.

Поради разхлабването на мерките британските власти изразиха готовност да приемат всички мачове от Европейското първенство по футбол това лято.

Други водещи европейски държави, включително Франция, Германия, Италия и Испания, тепърва ще обявят планове за завръщането на зрителите на стадионите.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading