> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Връщат феновете в Англия за финалите за купите


39 0

Футболната асоциация (ФА) и Английската футболна лига (ЕФЛ) работят с британското правителство в опит да върнат феновете обратно на „Уембли“ за двата мача за домашните купи – финалите във ФА и Карабао Къп.

В крайна сметка, всичко ще опре до решение на правителството в зависимост от това дали коронавирусната пандемия е значително овладяна, за да позволи връщане на привърженици по трибуните. Надеждата е да има 1/3 запълнен капацитет на „Уембли“ до времето на финалите, в края на април и средата на март, ако бъде безопасно за това. Това би означавало, че ще има по 30 000 привърженици за всеки един от двата финала. Нямаше официално становище от ФА и ЕФЛ по въпроса, но е ясно, че и двете асоциации искат възможно най-скоро отново да има фенове по стадионите, съобщи БГНЕС.

Двата финала бяха идентифицирани, като тестови събития за футбола като цяло – преди Евро 2020 през лятото. Миналият месец ЕФЛ премести финала на Купата на Лигата от 28 февруари за 25 април, за да даде най-добрият възможен шанс за присъствието на запалянковци на Националния стадион. ФА също иска привърженици по трибуните за финала на Купата на Футболната асоциация на 15 май, като Европейското първенство стартира четири седмици по-късно.

„Уембли“ трябва да приеме седем мача в шампионата – всичките три срещи на Англия от груповата фаза, сблъсък от осминафиналите, двата полуфинала и финалът. Присъствието на фенове във финала на ФА Къп е считано за ключов индикатор дали празните стадиони могат да бъдат избегнати за предстоящите двубои от турнира. УЕФА ще вземе окончателно решение следващия месец относно това как и къде ще се проведе Евро 2020.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading