> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Владо Илиев е 12-и на Световното в Поклюка


29 0

Владимир Илиев завърши на престижното 12-о място по време на мъжката индивидуална надпревара на 20 километра от Световното първенство по биатлон в Поклюка, Словения. Българинът стигна до този си резултата, след като допусна само една грешка при четирите си визити на огневия рубеж. По този начин той постигна своето второ най-добро класиране в дисциплината на Световни първенства, след сребърния медал от преди две години в Йостерсунд, Швеция, в същата дисциплина.
Другите трима българи Димитър Герджиков, Антон Синапов и Владимир Оряшков остана съответно 50-и, 59-и и 89-и, след като допуснаха по 2 (Герджиков) и 4 (Синапов и Оряшков) грешки.

Титлата заслужи Стурла Холд Легрейд (Нор), който свали всичките 20 мишени и финишира с време от 49:27.6 минути. Втори на 16.9 секунди се класира световният шампион от Йостерсунд 2019 Арнд Пайфер (Гер), който също бе безгрешен в своята стрелба. Бронзът грабна Йоханес Дале (Норвегия), който завърши на 40,9 секунди зад своя сънародник, след като допусна една грешка при своята първа стрелба от положение прав.

Световното продължава утре с единичната смесена щафета, която е от 16.15 часа българско време. В събота са двете класически щафети, а в неделя са предвидени и двата масови старта, с което шампионатът приключва.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading