> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Висшата лига прие в Залата на славата Алън Шиърър и Тиери Анри


41 0

Алън Шиърър и Тиери Анри са първите, приети в Залата на славата на Висшата лига. Така двете легенди получиха признание за изключителните си умения и талант. Англичанинът и французинът имат общо 435 гола в най-силното футболно първенство в света, като са взели “Златната обувка” седем пъти.

Шиърър е първият футболист, стигнал сто гола във Висшата лига, и остава единственият, който го е правил с два отбора. Той отбелязва 112 попадения в едва 138 мача за Блекбърн Роувърс, като става и шампион с отбора през 1995 г. След това десет години играе за Нюкасъл, с който има 148 попадения в 303 мача.

Всичко, което винаги съм искал, беше да съм професионален футболист. Мечтаех да го направя, мечтаех да печеля купи, да вкарам на ст. “Сейнт Джеймсис парк”, да нося черно-бялата фланелка с №9 и това беше фантастично. Насладих се на всяка минута. Трябва да благодаря на всичките си съотборници и мениджърите и треньорите, с които съм работил”, каза Шиърър.

Тиери Анри вкара 175 гола в 258 мача за Арсенал, като в пет поредни сезона завърши с по повече от 20 гола. Французинът печели две титли с “топчиите” и беше част от “Непобедимите” – съставът, завършил сезон 2003-2004 без загуба. Всичко това под ръководството на Арсен Венгер.
“Като малък просто опитвах да направя така, че да получа чифт обувки, а сега съм в Залата на славата. Ако в началото на кариерата ми ме бяхте попитали дали ще вляза в Злата на славата, нямаше да повярвам. Това е прекрасна чест. Да бъдеш сред за първите двама, които се присъединиха към Залата на славата на Висшата лига заедно с Алън Шиърър, е повече от специално”, скромничи Анри.
Още шестима ще бъдат избрани сред гласуване между феновете. Кандидатите са 23-а души. Гласуването ще бъде активно до 2 май.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading