> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Венци Стефанов оплю Димитър Бербатов


Венци Стефанов оплю Димитър Бербатов

0
0
515

Венцеслав Стефанов оплю Димитър Бербатов, които иска да смени властта в БФС. Президентът на Славия смята, че голмайстор №1 в историята на националния ни отбор няма управленски опит и ще се провали. Ексцентричният шеф, който е и член на Изпълкома, е на мнение, че постът трябва да заеме Емил Костадинов, който през годините е научил много от предшественика си Боби Михайлов. Както е известно, конгресът на БФС ще се проведе на 25 юни, а новият председател ще управлява само няколко месеца, защото за другата пролет е предвиден редовен конгрес.

Конгрес през лятото? Недомислица е, разбира се. Ще се харчат пари, в България всяко чудо е за три дни и на всеки три дни става чудо. Без аматьори, аматьорски футбол по селата и квартали, футбол в България няма да има. Това трябва да е ясно. Уличният футбол свърши, училищният футбол свърши. Ако останем и без аматьорите, ще станем убежище за бежанци. Някои мои колеги посегнаха на аматьорите, това е лошо. Аматьорите са водещи във Франция, Англия, Германия – там има по 7-8 дивизии надолу. Ще ликвидираме футбола, ако зачеркнем аматьорите”, обяви пред БНТ Стефанов.

Централата трябва да оглави човек, който е доказал с качествата си, че може да даде още и още на българския футбол. Футболът не е бизнес, той е една магия, която очарова всички по света. Не е много далеч 1993 година, когато бяхме по улиците. Да елиминираш Франция и после дойде лятото в Америка. Това бяха момчета, които бяха възпитани да обичат държавата. Сега искаме да сме 35 пъти шампион или 10 поредни титли, българският футбол трябва да се ръководи от някой, който не желае да прави бизнес, а да работи, да дава. Кирил Домусчиев е добър бизнесмен, той показваше колко много пари са влезли в държавата, благодарение на участието на Лудогорец в Европа. Трябва да гледаме на футбола като на средство са възпитание. С моите колеги сме 26 години в Славия, никога не сме гледали на това начинание като на бизнес.

Да мериш Емил Костадинов и Димитър Бербатов е все едно да сравняваш Лом и Лондон. Да, Бербатов игра в Лондон, но Емил Костадинов е дал радост на цяла една нация, а Бербатов каза: “Майната ви, няма да играя за вас, българите”. Мисля, че ги помните тези неща.

Президентът на БФС се занимава с националните отбори, с Европа, с лобирането. ПФЛ, АФЛ, хората в Изпълкома са хората, които се занимават основно с развитието на българския футбол. ПФЛ трябва да има водеща роля, председателят на АФЛ влезе като вицепрезидент на БФС. Президентът на БФС не е Копърфийлд, да щракне с пръсти и готово. БФС трябва да работи в пълно разбирателство с държавата, тя е шапката на всичко.

Ще видим и това чудо ВАР. И ВАР ще го премахнем след няколко години. Моите колеги трябва да не изкушават съдиите с предметни и други награди, затова съдиите не свирят както трябва. Ясен Петров е постигнал успехи в Китай. Прие да води националния отбор, без да поставя неизпълними условия. Резултатите ще покажат дали има напредък. Ясен Петров трябва да направи реформа, каквато имаме в здравеопазването и т.н.

Нека срещу ЦСКА победи по-добрият. Футболът е 11 на 11, една топка и един съдия. Славия е религия. По-добре сме от есента, когато ни налегнаха нещастия. Разговарях няколко пъти с Константин Папазов, той беше като апостол, търсеше решения за Левски. Преди ЦСКА харчеше много пари, сега Гришата вкара нещата в друго русло. Той ми каза, че гледал, гледал и стигнал до 45 милиона задължения, затворил тефтера. А какви са успехите? Какво е постигнал Левски, че е изхарчил тия пари? Нищо! Принизиха се много ниско долу. Само болестта на Синишa Михайлович направи така, че Калоян Кръстев да се върне. Ще продължаваме да продаваме в различни държави”, каза още Стефанов.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments