> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

България с двама щангисти на Олимпиадата


0
0
1998

Ситуацията с пандемията от COVID-19 обърка сериозно плановете във вдигането на тежести, като от Международната федерация успяха да организират само два квалификационни турнира за Олимпиадата.
В същото време Европейското първенство беше отложено с една година и ще се проведе през този април в Москва. За надпреварата в руската столица българския мъжки състав ще разполага с пълен отбор. Това сподели треньорът на националния отбор Иван Иванов. А ето и какво още сподели олимпийският шампион от Игрите в Барселона през 1992 година:

“В момента половината отбор е на Белмекен. Другата половина е на друго място. Разделени са юноши и жени, мъжете са отделно. Тук има само 8 подиума, не мога да вместя отбора на тези 8 подиума. Качихме се на високопланинската база вчера, нямаше никакъв проблем. Пътят е разчистен. Снощи пак валя. Натрупа може би повече от 20 сантиметра. Дойде снегорин, разчисти паркинга, пътят е проходим. Няма проблем. На първо четене се готвим за Европейското първенство, което е последна квалификация за Олимпийските игри. То ще е в Москва от 3 до 11 април. Не сме притеснени, добре се движим в точките за квотите.
Смятаме да участваме с пълен отбор при мъжете, което не се е случвало от доста време и се надявам на едно добро класиране. Ще заминем с 10 състезатели, всички ще се борят от първо до 6 място. При жените ще участваме с 4 или 5 състезателки. По мое виждане две от тях ще са в медалите.

Състоянието на момичетата и момчетата е добро. Не сме спирали подготовка. За щастие всички направени тестове за коронасирус са отрицателни. Нямаме положителни. На Олимпийските игри ще имаме двама състезатели. Опитаха се миналата година да променят квалификационната схема, но не се получи. От четирима състезатели – Стилиян Грозев (61 кг), Божидар Андреев (73), Юндер Бейтула (81) и Христо Христов (109), трябва да изберем двама. Ще видим какви ще са заявките, кои държави са подадени в категориите и след това ще търсим най-оптималния вариант. И в условията на пандемия постоянно сме посещавани от допинг ченгета. От МОК потвърдиха, че вдигането на тежести остава в програмата на Игрите в Париж през 2024 година, но след това оставането им в олимпийската програма най-вероятно ще бъде проблем“, допълни пред БНТ Иванов. Той е известен с прозвището Кубика.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments