> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

БФС вижда край на кризата с реферите заради ВАР


0
0
409

Българските елитни съдии от efbet Лига ще имат само още един онлайн-семинар преди да започнат същинската работа със системата ВАР. Както е известно, в момента те са на базата на БФС в Бояна където имат практическа работа, както на терена, така и зад мониторите. Въпросният онлайн-семинар е планиран точно преди началото на мачовете от втората фаза на първенството, което би трябвало да бъде в третата седмица на април. Първата фаза в efbet Лига приключва с мачовете от 26-ия кръг на 17 април.

“Няма повече време за нов практически семинар, така че това е същинският им трети етап от подготовката”, обясни мениджърът за въвеждането на ВАР в България Петър Петров.

Той изрази изрази оптимизма си от работата, която е свършена до момента и заяви, че българските съдии се справят за момента много добре. Единствено проблеми може да дойдат при тайминга, бързината на реакцията и на взимане на решението.

“Грешки вероятно ще има, както при всяко нововъведение. Единственото, което смятам, че е нормално, е с тайминга. Но не можем да вървим назад. ВАР е бъдещето и ние трябва да сме в крак с развитието на футбола”, обясни Петър Петров.

Вчера стана ясен и графикът за инспектиране на готовността на стадионите от Петър Петров, неговия екип и експертите от Hawk eye. Целта на инспекцията е да установи степента на готовност на спортните съоръжения за въвеждането на системата VAR у нас. В края на миналата година всеки от клубовете получи конкретни указания за условията, на които стадионът трябва да отговаря. На 4 март в рамките на целия ден ще бъдат посетени петте стадиона в София, като най-напред е заявен Националният стадион “Васил Левски”.

В петък продължава с Велико Търново, Разград и Варна. На 6-и ще се огледат съоръженията в Южна България, а на 7-и в Северозападна. Максимално бързото вкарване в употреба на системата ВАР в българския футбол ще даде нови възможности за нашите футболни съдии за назначения в Европа. Това със сигурност ще се случи, ако през лятото Георги Кабаков бъде промотиран в категория Елит на международното съдийство.

Влизането на Кабаков в категория Елит на европейското съдийство означава почти ежеседмични назначения за мачове в Шампионската лига или Лига Европа. Което пък след себе си води до назначението на българи като четвърти съдия или ВАР-рефери. Подобен пример имаше преди 10 дни, когато Георги Кабаков получи назначение за мача Антверпен (Белгия) – Глазгоу Рейнджърс (Шотландия), а четвъртият съдия изведнъж се оказа не българин, а Иван Бебек (Хърватия).

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments