> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Биатлонистите ни посрещат празниците по пистите в Поклюка


Снимка bnr.bg

0
0
439

Българските национални състави по биатлон са сред трите отбора, които имат привилегията да тренират на комплекса, който ще приеме Световното първенство след два месеца. От миналия понеделник мъжкият и женският ни тим са на подготовка в словенския зимен център Поклюка, където през февруари ще се състои шампионатът на планетата.
В условията на здравни рестрикции нашите предпочетоха да не рискуват с връщане в България, с пътуване и трансфери из половин Европа и останаха да тренират на повече сняг в Алпите. Така Владо Илиев, Милена Тодорова и останалите състезатели и треньори посрещнаха Бъдни вечер и Коледа заедно, а след два дни ще посрещнат и Новата година като едно голямо семейство.
Ръководството на БФ биатлон уреди подготвителният лагер да бъде по пистите и на стрелковия комплекс за предстоящото Световно първенство. Това не бе лесно, тъй като желаещите бяха много, но тази привилегия бе предоставена само на домакините от Словения, на Казахстан и на България. От първия ден на тренировките в словенския зимен център със състава е и старши треньорът Александър Касперович.
“Условията в Поклюка се отлични. Още при пристигането на 21 декември тук имаше над метър и половина сняг, тези дни валя още. Трасетата и рубежът са в перфектно състояние, а тренировките на тях са безценни с оглед на това, че ще имаме пълна информация и по-богат опит по време Световното. Същевременно Поклюка е разположен доста високо в планината и това помага допълнително за височинната адаптация на състезателите,“ съобщават от българския лагер.
Биатлонският комплекс разполага само с един малък хотел, в който са българските състезатели Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Владимир Оряшков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова. След първите 3 “възстановителни дни” нашите вече тренират на пълни обороти. Така ще бъде до края на подготвителния лагер, дори и по празниците. Сезонът е кратък, амбицията у всички е голяма и никой не иска да пропуска възможностите за усъвършенстване при предоставените отлични условия.
В треньорския ни щаб отчитат, че всички състезатели имат значителни резерви в стрелково отношение. „Анализите показват, че в стресови ситуации точността на българите процентно пада съществено и за това тези дни са въведени допълнителни упражнения със стресов характер. Целта е тренировките да се осъществяват в максимално близки до състезателните условия и летните показатели в стрелбата на водещите ни биатлонисти да се пренесат сега в състезателна обстановка,“ твърдят от треньорския ни щаб.
Българските биатлонисти ще останат в Поклюка до 5 януари, когато ще се преместят в Оберхоф. В този германски зимен център са следващите два етапа за Световната купа със спринт, преследване и смесени щафети от 8 до 10 януари плюс спринт, щафети и масов старт от 13 до 17 януари. Веднага след това е кръгът за ценния трофей в италианския Антхолц (21-24 януари), преди биатлонският керван да се установи в Словения за Световното първенство от 10 до 21 февруари. Сезонът за Световната купа ще завърши с два етапа в чешкото Нове место (4-7 и 11-14 март) и финал в норвежкия Холменколен (18-21 март).

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx