> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Барчовски: Евро 2022 е сред най-щастливите моменти в моята кариера


0
0
410

Росен Барчовски обяви, че класирането за Европейското първенство е един от най-щастливите моменти в неговата кариера. Селекционерът на баскетболните национали даде пресконференция по повод класирането за финалите на шампионата. Според него, с успеха баскетболистите окончателно са затворили устите на критиците, които не са били никак малко. През уикенда „лъвовете“ спечелиха и втория двубой с Латвия, този път след обрат и 66:65 като гост. Те заеха мястото на шампионата именно за сметка на Латвия, който е обичаен участник.

“В събота не си спомням да съм бил толкова щастлив след някоя среща. Имахме и шанс. Една точка – това е половин кош и в противен случай настроението щеше да бъде на 180 градуса обратно. Нашият спорт е труден. В случая имахме шанс, друг път може да нямаме.
Отбелязвам, че този път имаше голям негатизивъм и много обиди. Обиди от анонимници, обиди от хора, които не могат да застанат с лицето си и да ми кажат в очите това и това. Имаше някакви безпочвени критики в нашата общественост. Само успеха може да затвори устите на хората.
Аз мисля, че трябва да направим всичко възможно това лято да направим подготовка и да изиграем няколко контролни срещи. Трябва да видим някои момчета в по-спокойна атмосфера.

Ние в тази квалификация изиграхме само един слаб мач – срещу Босна. Мачът тръгна лошо тогава и аз завъртях целия състав. Това носи самочувствие. Второто нещо е, че идват много талантливи млади момчета, като най-важното е, че са високи. Това са момчета на 18-19 години. Отдавна не сме имали толкова високи баскетболисти. Това дава надежда.

Имал съм различен вид поведение относно какво чувам и какво искам да чувам. Единият е да не чета нищо, но този път си казах, че ще чета и най-гадните неща. Знаех, че това ще ме амбицира. Прочетох какъв съм и го използвах това нещо. Не е приятно, но дава хъс, злоба и мотивация”, каза още Барчовски.

Председателят на федерацията Георги Глушков първо отказа да разкрие точния размер на премията, която ще си поделят играчите, но накрая потвърди, че тя е 100 000 лева. “Премията е такава, каквато може да си позволи федерацията. Добра е, момчетата я заслужават и ще имат възможност в бъдеще при успехи да я вдигнат”, каза Глушков.

Снимка: bgbasket.com

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments