> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Алберт Попов се провали на Световното в коронната дисциплина


36 0

И четиримата българи отпаднаха в слалома от Световното първенство в Кортина д’Ампецо. Най-добрият ни алпиец Алберт Попов беше с най-големи шансове за призово класиране, след като завърши 18-и в първия манш, но във втория пропусна врата още в началото. Той беше решил да рискува в търсене на челни позиции, но допусна грешка. Преди отпадането си най-добрият български скиор бе задал много добро темпо на първа контрола, но скоро след това той пропусна врата и остана извън класирането. Другите трима българи Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов не успяха да завършат първия манш.
Титлата заслужи Себастиан Фос-Солеваг (Нор) с общо време 1:46,48 мин., пред Адриан Пертл (Ав) на 0,21 сек., Хенрик Кристоферсен (Нор) на 0,46 сек. и др.


Така със слалома при мъжете приключи Световното първенство. Австрия спечели класирането по медали с 5 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала, пред Швейцария (3, 1, 5) и Франция (2, 1, 2). В индивидуален план шампионатът бе най-успешен за Лара Гут-Бехрами (Швейц), която спечели два златни и един бронзов медал, Микаела Шифрин (САЩ) с по един златен и сребърен и два бронзови, а при мъжете Винсент Крихмайр (Ав) и Матийо Фавър (Фр) грабнаха по две титли.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading