> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Акциите на ЦСКА няма да са безплатни


0
0
450

Акциите на ЦСКА за следващия й притежател няма да са безплатни, както беше обявил Гриша Ганчев, които в понеделник късно вечерта обяви, че се отказва да издържа клуба. Изпълнителният директор Пламен Марков обяви, че ценните книжа ще бъдат предоставени не символична цена.

“Акциите ще бъдат предоставени за около 76 000 лева. Получих уверението, че клубът е финансово обезпечен за не толкова кратък период от време. Треньорският щаб и футболистите трябва да бъдат спокойни, че всичко е подсигурено до края на първенството”, заяви пред БНТ Марков.

Причините за решението на Гриша Ганчев вероятно не са малко. Чашата преля след писмото на част от феновете към собственика. Ние уважаваме мнението на всеки един по повод представянето на тима, но това мнение бе изразено по много провокативен и груб начин и вероятно е засегнало собствениците“.

“Ние разчитаме на нашите фенове, които винаги са подкрепяли отбора. Те са нашият 12-ти играч. Оценяваме тяхната подкрепа, но не те трябва да определят политиката на клуба, що се отнася до организационен, финансов или спортно-технически план. Има моменти, в които се преминава границата”.

Доста хора подкрепят безапелационно собствениците и желаят те да останат и да продължат дейността си в ЦСКА. Не мога да кажа дали Гриша Ганчев може да размисли. Ние с него имахме разговор, в който аз се опитах да му повлияя. Той обаче бе категоричен, че решението му е окончателно”.

“Феновете имат право да изразяват мнението си, но не и пряко да се намесват в политиката на клуба. Когато собствениците дойдоха, ЦСКА бе почти обявен в несъстоятелност, имаше огромни дългове. Те оздравиха финансово отбора, след това го стабилизираха организационно и през последната година започна надграждане в спортно-техническо естество”.

“В ситуация на пандемия трудно се прави бизнес. ЦСКА се нуждае от сериозен финансов ресурс, за да се издържа. Тези средства трябва да дойдат отнякъде. Процесът свързан с финансирането също така зависи от продажби, за да могат всички да получават възнагражденията си и всичко да се движи по план. Продажбата на футболистите зависи единствено от собствениците. Освен това ние привлякохме двама перспективни футболисти, които, смятам, че могат да го заменят отлично”.

“Не бих искал да коментирам колко е бюджетът – той е достатъчен за издръжката на ЦСКА. Продажбата на Антов е действие, което трябваше да се случи. Той получи оферта от именит италиански отбор, трябваше да му се предостави този шанс. Показахме, че няма да дърпаме талантите си назад, Не съм говорил с Христо Стоичков. Той е миноритарен собственик (20%), но участва с името си в управлението”.

“След разговора с Гриша Ганчев имам неговото уверение, че клубът е финансово обезпечен до края на сезона – всички служители, треньори и футболисти ще си получават заплатите. За момента интерес към акциите няма, тъй като има юридическа процедура, която трябва да премине”.

“Би било хубаво феновете да станат част от собствениците на клуба, но това е трудно постижимо в България. Преди време бе направен опит, като бяха продадени акции за около 1,5 милиона лева, което е недостатъчно за издръжката на отбора”.

ЦСКА и Левски, като грандове в България и емблеми на родния футбол, са сериозна хапка и трудно могат да бъдат купени, тъй като всеки желаещ да ги притежава трябва да е наясно колко много финанси трябват за издръжката им”.

“Всеки един от собствениците си дава сметка, че това е яма, в която се наливат постоянно средства без да има възвръщаемост. Трудно футболът у нас може да бъде бизнес”.

“Това че Лудогорец е 9 години поред шампион говори за това, че този тим, освен с потенциала, с който разполага спортно-технически, има и подкрепата на други фактори. Няма много страни в света, в които да има такъв феномен. Този отбор е подкрепян и от държавата – понякога деликатно, понякога очевидно”.

“Когато се водят битки на всички фронтове, и когато част от своите застанат срещу клуба битката става обречена. Има влияние към някои от хората в агитките да се създават брожения, които да водят до дестабилизиране”, завърши Марков.

Снимка: cska.bg

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments