> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Абрамович продава Челси и дарява парите на Украйна


0
0
538

Руският олигарх Роман Абрамович излезе с официална позиция на сайта на Челси, в която потвърди информациите в медиите, че ще продаде английския футболен клуб. Бизнесменът добави, че създава и благотворителна организация, която да помага на жертвите и пострадалите от войната в Украйна.

“Бих искал да обърна внимание на спекулациите в медиите през последните няколко дни във връзка със собствеността ми върху ФК Челси. Както вече казах, винаги съм вземал решения в най-добрия интерес на клуба. Поради това в настоящата ситуация взех решение да продам клуба, тъй като смятам, че това е в най-добрия интерес на клуба, феновете, служителите, както и спонсорите и партньорите на клуба”, пише Абрамович.

“Продажбата на клуба няма да бъде бърза, но ще следва надлежна процедура. Няма да искам да ми бъдат връщани никакви заеми. Никога не съм гледал на това като на бизнес или на вадене на пари от Челси, а винаги съм бил воден от страстта си към клуба. Освен това инструктирах моя екип да създаде благотворителна фондация, където всички нетни приходи от продажбата ще бъдат дарени. Фондацията ще бъде в полза на всички жертви на войната в Украйна. Това включва подпомагане на неотложни нужди на жертвите, както и подкрепа на дългосрочната работа по възстановяване”, добавя Абрамович.

“Искам да знаете, че това решение е невероятно трудно за мен и ме боли, че се разделям с клуба по този начин. Но вярвам, че това е в интерес на клуба. Надявам се, че ще мога да посетя “Стамфорд Бридж” още един път и да си взема сбогом с всички вас лично. За мен бе привилегия да бъда част от ФК Челси и съм горд от постиженията, които постигнахме заедно. Футболен клуб Челси и неговите привърженици винаги ще бъдат част от моето сърце”, завършва Абрамович.

Роман Абрамович закупи Челси през юни 2003 година. Под негово управление “сините” спечелиха 18 значими трофея, в това число 2 пъти Шампионската лига, 2 пъти Лига Европа и пет пъти Висшата лига. Като близък на Кремъл обаче неговите активи бяха запорирани от ЕС и САЩ във връзка с войната, която Русия започна в Украйна през миналата седмица.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx