> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Футболните съдии скочиха на Боби Михайлов


0
0
235

Асоциация на футболните съдии в България осъди решението за отстраняването на петима рефери, като в становище от организацията са категорични, че футболните съдии не трябва да се превръщат в изкупителна жертва за туширане на проблеми между Българския футболен съюз (БФС) и футболните клубове.

Както е известно, вчера по настояване на Борислав Михайлов от Съдийската комисия към БФС обявиха, че спират правата до 31 март 2023 година на арбитрите Ивайло Стоянов, Георги Димитров и Владимир Вълков за мачове от Първа и Втора лига, както и на Иво Андреев и Димо Димов – за срещи от елита.

“По повод съобщението от 03.11.2022 г. на сайта на БФС, че Съдийската комисия при БФС е решила да спре съдийските права на петима футболни съдии от ранглистата на Първа професионална лига, Асоциацията на съдиите по футбол в България заявява пред футболната и футболно-съдийската общности, че такова решение не е взето на заседание на Съдийската комисия, въпреки желанието на авторите на съобщението, да му предадат такъв вид.

Остава изводът, че решението е взето еднолично или от Председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, или от Президента на БФС Борислав Михайлов, като в първия случай това противоречи на Правилника за организацията и дейността на СК при БФС, а във втория – на Конвенцията на УЕФА за футболното съдийство, защото представлява грубо вмешателство в работата на една независима институция, каквато трябва да бъде Съдийската комисия. Ако по този начин БФС се опитва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни елит, футболните съдии не бива и не могат да се използват за изкупителна жертва в поредния срамен за футбола ни акт”, се казва в становището на Асоциацията.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx