> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

В Русия призоваха във войската голям футболист


0
0
250

Бившият полузащитник на руския национален отбор Динияр Билялетдинов е бил призован като запасняк в армията. Новината идва в момент, в който на масата се поставя въпросът дали за спортисти ще бъде правено изключение при частичната мобилизация, обявена от президента на страната Владимир Путин.

“Динияр действително получи повиквателна. Сложно е да се говори какви емоции изпитваме, защото той не е служил. Изкарал е военна служба, но тя беше специфична – със спортна насоченост. Това беше преди 19 години. Законът гласи, че трябва да се мобилизират хора до 35 години, а той е на 37. Предстои да се изясни дали е правилна тази повиквателна”, каза бащата на бившия футболист Ринат Билялетдинов пред РИА “Новости”.
“Ако беше обща мобилизация, нямаше да задаваме въпроси. Но президентът обяви частична и всичко трябва да става по закон.”

Динияр Билялетдинов е бронзов медалист от Евро 2008 в Австрия и Швейцария. Състезавал се е в някои от водещите отбори в родината си, както и в Евертън.
Министърът на спорта в Русия Олег Матицин заяви, че някои спортисти ще получат защита от военна мобилизация. По думите му обаче спортната общност като цяло няма да има привилегии.

“Спортът не може да бъде отделен в своя собствена общност, в която хората ползват изключителни привилегии. Нашите спортисти, както и аз, трябва да покажем, че сме патриоти. Те заявиха подкрепата си за президента (Владимир Путин) още в началото на специалната военна операция и изразиха единодушно мнение, че хората в спорта са едно цяло. Насреща сме за всички проблеми и задачи, които държавата решава в момента”, заяви Матицин, цитиран от ТАСС.

“В момента не мога да дам еднозначен отговор за въпроса с мобилизацията. Разбирам, че спортистите и треньорите, които се подготвят за участие на олимпийски игри, са нашият златен фонд. Може би ще има определени протекции за някои категории спортисти, но това трябва да бъде обсъдено с правителството. Надявам се руският спорт да продължи да се развива и в тази ситуация.”
Путин подписа указ за частична мобилизация на 21 септември.

Снимка: Спортс.ру

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx