> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Приключи трансферният прозорец в НБА


65 0

Тази нощ се осъществиха последните сделки между отборите в НБА, след което трансферният прозорец за този сезон бе затворен. Реализираха  се няколко големи размени на играчи, но като цяло повечето специалисти очакваха доста по-голяма активност от тимовете. Преговорите за някои от най-горещите имена на пазара удариха на камък. Кайл Лаури (Торонто Раптърс), Лонзо Бол (Ню Орлеанс Пеликанс) и Джон Колинс (Атланта Хоукс) остават в отборите си, въпреки сериозните спекулации за тяхна размяна. Както се очакваше никой от отборите не се престраши да привлече “големите мъже” Андре Дръмънд и Ламаркъс Олдридж. Вторият вече бе освободен от Сан Антонио Спърс, докато Дръмънд е извън игра от 12 февруари по решение на треньорското ръководство на Кливланд Кавалиърс. Големите заплати на двамата обаче ги оставиха без нови тимове, макар, че бяха спрягани за различни отбори до последния момент.

Във вчерашния ден се сключиха няколко интересни сделки в НБА. Може би най-активни на пазара бяха от Орландо Меджик, които се разделиха с ядрото си от основни баскетболисти. Те направиха размяна с Чикаго Булс, като пратиха там своя най-добър състезател в последните няколко сезона Никола Вучевич. Черногорският център премина при “биковете” заедно с Ал-Фарук Амину в размяна за Уендъл Картър-младши и Ото Портър Младши и два първи избора в Драфта. Освен това “магьосниците” се разделиха с другите двама основни реализатори на отбора през този сезон – Аарън Гордън и Еван Фурние. Гордън премина в Денвър Нъгетс в замяна на Гари Харис, ЕрДжей Хамптън и бъдещ първи избор в Драфта. Французинът Еван Фурние пък бе изтъргуван с Бостън Селтикс, откъдето пристигат гардът Джеф Тийг и два бъдещи втори избора. Така Орландо освободи голяма сума за заплати и в същото време си осигури добра възможност за подмладяване на отбора в следващите години. Тимът разполага с младите надежди Маркел Фулц и Джонатан Айзък, които пропускат остатъка на сезона поради контузии, но около тях се очаква да се гради бъдещето на “магьосниците”.

Друга голяма сделка сътвориха Маями Хийт и Хюстън Рокетс. “Горещите” се подсилиха сериозно, привличайки Виктор Оладипо в състава си. Неговите реализаторски качества и уменията му в защита в добавка към Джими Бътлър, Бам Адебайо, Горан Драгич и ядрото от млади баскетболисти Тайлър Хиро, Кендрик Нън и Дънкан Робинсън прави от тима да изглежда отново като фаворит за нещо голямо. В сделката с Хюстън бяха включени Кели Олиник и Ейвъри Брадли, като празнината от първия веднага бе запълнена с привличането на Неманя Биелица от Сакраменто Кингс. Маями изтъргува за Биелица двама от баскетболистите си, които рядко взимаха участие в мачовете на тима – Мо Харклес и Крис Силва.

Други интересни трансфери бяха тези на Раджон Рондо от Атланта Хоукс в Лос Анджелис Клипърс в замяна за Лу Уилямс и два втори избора в Драфта, както и преминаването на Норман Пауъл от Торонто Раптърс в Портланд Трейл-Блейзърс в замяна на Гари Трент Младши и Родни Хууд.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading