> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски събира пари от феновете за дълга към НАП


0
0
123

На „Герена“ бяха прави, след като обявиха, че там няма да завали дъжд от пари, въпреки новото и доста по-добро споразумение с Palms Bet. То позволи на „сините“ да направят спешни плащания, които Константин Баждеков разкри, че са свързани с НАП. „Сините“ бяха закъснели с няколко вноски, а по принцип нямат право на това, защото си докарват допълнителни лихви. Този разход е почти непосилен за Левски, а и гълта сериозна част от средствата, които влизат като постъпления. Затова на „Герена“ са обсъдили вариант да потърсят отново помощ от страна на феновете си. Както е известно, по време на извънредното положение именно по този начин бяха плащани вноските от по 140 000 лева на месец към хазната, пише “Мач Телеграф”.

От началото на 2021 година обаче средствата започваха да секват, а в крайна сметка в момента със сигурност са стигнали почти до ниво 0, ако не се броят дребните средства, които влизат чрез SMS. За капак стана ясно, че месечната сума, която „сините“ имат да внасят, се е увеличила във времето, нищо че заплатите на футболистите са паднали, както обичат да се хвалят на „Герена“. Причината затова обаче е, че от Левски не са успели да внасят редовно задължителни би осигуровки, които вървят с месечните възнаграждения на футболистите. Секнаха и данните за плащанията, които се извършват от клуба, което стана повод за критики към ръководството, както и открит конфликт между Наско Сираков и феновете, който избухна по време на Общото събрание. Запалянковците обвиниха голмайстор номер 1 за липсата на прозрачност в управлението и дори поискаха той да се оттегли и да остави акциите, които му бяха прехвърлени.

Сега на „Герена“ се надяват, че ще успеят отново да си върнат доверието в запалянковците. Особено, след като Станимир Стоилов се завърна там и започна да действа с размах. Феновете също са уверени, че Левски вече започва да прилича на клуб, най-вече заради действията, които предприе Стоилов. Сега „сините“ се надяват, че феновете отново ще им помагат финансово. Целта е не да се набира цялата сума, но поне сериозна част от нея, което сериозно ще облекчи бюджета поне до Нова година, когато се очаква финансовото състояние да се подобри още.

Снимка: Левски

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x