> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Катар подскочи от атаката на Дания


0
0
249

Върховният комитет на Катар буквално подскочи от протеста на националния отбор на Дания по футбол. Играчите на “червения динамит” ще носят изчистени екипи по време на Световното първенство, с които ще протестира срещу погазването на човешките права в страната. Титулярните фланелки ще бъдат изцяло червени, а резервните – черни, като и на двете марката Hummel и емблемата на федерацията се сливат с екипа.
Цветът на траура“, пишат от Hummel в пост в Инстаграм с фланелките на датчаните.

Домакините на Мондиала отговориха с остро изявление.
“Откакто спечели правото да организира Световното първенство по футбол, Върховният комитет работи усърдно заедно с правителството на Катар, за да гарантира, че този турнир ще осигури трайно социално наследство. Поради тази причина ние оспорваме твърдението на Hummel, че Световното първенство е струвало живота на хиляди хора. Освен това, ние с цялото си сърце отхвърляме омаловажаването на нашия истински ангажимент за защита на здравето и безопасността на 30 хиляди работници, които построиха стадионите за Мондиала и другите инфраструктурни обекти”, се казва в изявлението.

“Същият ангажимент сега е в сила за 150 хиляди работници в различните сектори за турнира и 40 хиляди работници в хотелиерството. Тежестта винаги трябва да бъде на държавите да правят повече за защита на правата на хората по целия свят, включително и в Дания. Работата на Върховния комитет е призната от множество организации в международната общност за правата на човека като модел, който е ускорил прогреса и е подобрил живота на хората”, добавят организаторите.

“Реформите в Катар са признати от Международната организация на труда и от Международната конфедерация на профсъюзите за еталон в региона. Както всяка страна, напредъкът по тези въпроси е пътуване без край и Катар е ангажиран с това пътуване. Настояваме Футболната асоциация на Дания да предаде точно резултатите от подробната комуникация и работа с Върховния комитет и да гарантира, че това е съобщено правилно на техните партньори в Hummel”, пише в официалното изявление.

Снимка: Туитър

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx