> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Допингираният Йомов се смята за невинен


0
0
631

Звездата на ЦСКА Георги Йомов проговори за допинг скандала, който заплашва да провали кариерата му. Крилото, което досега беше неизменна част от националния отбор, е със спрени състезателни права, след като даде положителна проба за забранени субстанции след мача с Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите. Футболистът го грози 4-годишно наказание.
До този момент той бе заложил на мълчание пред медиите, докато казусът се придвижва в съответните институции.

Йомов бе лаконичен и пред „Мач Телеграф“: „Не искам да коментирам, до седмица всичко ще стане ясно“. Националът ще пледира „невинен“ на изслушването. Той има подкрепата на клуба.

Случаят е поверен на швейцарски юристи, специализирани по тези въпроси, заяви за „Мач Телеграф“ адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

„Клубът се е ангажирал със защитата на Георги Йомов. Платени са всички хонорари и такси в швейцарска кантора, която е специализирана за тези въпроси. От там нататък ние, каквото е трябвало като събиране на доказателства и подкрепа за колегите от Швейцария, сме го направили“, отчете Трендафилов.

„Процедурата си върви. Не мога да кажа кога ще бъде делото, швейцарски колеги са поели защитата, а аз оттук единственото, което имам като задължение, е да им помагам и да им се предоставят всички възможни доказателства по правилници и изисквания на УЕФА“, допълни той.

„При установена вина и умисъл в действията на Йомов – наказанието ще е тежко. Не вярвам Георги да го е направил умишлено. Дори съм убеден в обратното. Той е един от футболистите, които се влагат най-много и в тренировките, и в мачовете. Не мога да повярвам, че на 25-години умишлено ще тръгне да рискува и да си съсипва бъдещето.“

Трендафилов уточни, че наказанието на Йомов може да е и голямо, и средно, а крилото въобще може и да не бъде санкционирано.

„При всички случаи това, което мога да заявя със сигурност и на 100% категоричност и всъщност това бяха част от доказателствата, които ще се представят в делото, е, че медикаментите, които се подават от ЦСКА са в рамките на позволеното. Футболистите имат абсолютна забрана да приемат, каквито и да било други субстанции, медикаменти, добавки и т.н.

Всичко, което се подава от клуба е на най-високо световно ниво в момента. По никакъв начин не се притеснявам, че може да има някакъв допинг в това, което се дава от щаба и спортно-техническото ръководство на играчите. Това е абсурдно. Медикаментите са проверявани 6 пъти. Минава през 6 степенна скала на проверка, за да стигне до прием от играчите”, разкри още адвокатът.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx