> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Интер показа новата емблема


53 0

Интер показа новата емблема. Тя е в три цвята – класическите за тима черно и синьо, както и бяло. В черния кръг със син център са стилизирани буквите I и M (Internazionale Milano). От логото са премахнали буквите FC, както и златистият свят, като синьото е по-наситено.
“Моето име е моята история” е слоганът, свързан с влизането в употреба на новата емблема. Тя обаче напомня на логото на автомобилния гигант Фолксваген. Логото на немците също е кръгло, като в него се преплитат буквите V и W.

Това всъщност е 15-о лого в историята на “нерадзурите”, като последната промяна беше направена през 2014 г. Тогава от емблемата беше премахната звездата над кръга с буквите, стилизиращи ФК Интер Милано.
Някои привържениците не посрещнаха екзалтирано промяната. Реално новата емблема не толкова е по-добра от старата и промяната изглежда да е по модела на вечния съперник Ювентус.

Цветовете остават тези, избрани през нощта на 9 март 1908 г., когато Интер е създаден. Новата визуална идентичност възхвалява основните ценности на клуба и засилва връзката му с град Милано. Целта на промяната е да се достигне до нова аудитория, която става все по-дигитална и чувствителна към естетиката. Нужно е да достигнем глобални цели и до различни възрастови групи”, съобщиха от клуба.

Целта е марката “Интер” да стане релевантна и разпознаваема извън нейната фенска база. Тя трябва да позволи на по-младата й аудитория да се идентифицира със стойностите, стила и иновациите, които характеризират клуба от създаването му.
Настоящата емблема ще се използва на фланелките на Интер до края на сезона. Тя ще бъде заменена при пускането на новите линии за началото на следващия сезон. До края на настоящата кампания играчите ще играят с настоящото лого”, допълниха от клуба.

Новата емблема може да бъде отпразнувана и с титлата в Серия, като ще бъде детрониран именно Ювентус, който е шампион последните девет години. 11 кръга преди края на сезона Интер е начело с 65 точки, като води на втория Милан със 7 точки, но градският съперник на “нерадзурите” е с мач повече. Трети е именно Юве с 55 т.

Снимка: Туитър

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading