> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гонзо: Благодаря на клубовете, че пуснаха футболистите си


0
0
563

Техническият директор на националния отбор на България – Георги Иванов изказа благодарност на клубовете. Повод за това е фактът, че отборите пуснаха националните си състезатели за контролите с Кипър и Люксембург. Втората проверка е днес от 16.00 часа.

“На първо място бих искал да благодаря на всички клубове, които оказаха пълно съдействие на Българския футболен съюз в края на есенния дял от първенството и въпреки натрупаната умора у водещите си футболисти, ги освободиха за лагера на националния отбор. Уточнявам, че тези дати – между 14 и 20 ноември, бяха задължителни само за отборите, участници на Световното първенство, така че всеки клуб можеше да задържи футболистите си по своя преценка. В този смисъл благодаря и на Лудогорец, че предостави най-ключовите си български играчи в лицето на Кирил Десподов, Антон Недялков и Спас Делев, тъй като те са част от гръбнака на националния отбор”.

“Както каза и Младен Кърстаич, здравето на футболистите е на първо място, и когато има дори някакво съмнение относно състоянието им, те би трябвало да бъдат съхранени. Именно това се случи с Иван Йорданов, който дойде на лагер след тежко вирусно заболяване и след многобройни консултации с д-р Тарълов и щаба на Лудогорец, медицинският ни екип прецени, че той няма да бъде пълноценен в двубоя с Кипър, а вероятно и за контролата с Люксембург. Футболистът беше освободен от лагера още в началото му – а по какъв начин е протекло възстановяването му впоследствие – за това можете да питате клубния му тим”

“Още веднъж искам да се върна на думите на селекционера – че футболният съюз и клубовете са длъжни да работят в синхрон, особено когато става дума за здравето на играчите. Между БФС и клубовете не съществува проблем – както виждате, всички те се отзоваха на молбата ни да освободят футболистите си за тези контроли, тъй като общата ни цел е прогресът на националния отбор. Разбирам и някои клубове като Спарта (Прага), които напълно аргументирано отказаха да пуснат Мартин Минчев и изтъкнаха неговото желание да помогне на националния отбор. Доколкото знам, от Спарта са спрели състезатели и за чешкия отбор, т.е. не става дума за бойкот.
Много е важно да има разбирателство по оста клубове-национален отбор и съм искрено благодарен за това, че към момента такова съществува. Сигурен съм, че и в бъдеще ще бъде така, защото резултатите са видими”, заяви Иванов пред “Гонг”.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx