> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Забъркаха Десподов в скандал с деца в Кресна


0
0
406

Звездата на Лудогорец Кирил Десподов беше забъркан в скандал с деца в родния му град Кресна. Футболист №1 на България е искал да направи празник за деца в градина, на която той помага. Събитието обаче е било забранено от кмета на Кресна – Николай Георгиев.
Според Десподов, причината е, че Георгиев, който миналия месец напусна БСП, не е бил поканен лично на друго събитие в местното училище, в което участие е взел и българският национал.

“Рядко изпадам в такива полемики, но има случки, които като граждани не трябва да премълчаваме. Тази история е именно такава – абсолютно разочарование от грозната страна на реалността, с която понякога се сблъскваме.

Всички знаят колко много обичам родния си град Кресна и децата. Преди 2 седмици ръководството на училище “Св. Паисий Хилендарски”, в което учих, ме покани за откриването на специален кът, посветен на футболистите, направили първите си стъпки в Кресна. Приех поканата без да се замисля и си прекарах чудесно. Единствената ми молба беше събитието да не се политизира. С удивление научих, че след срещата е имало сърдити. Тъй като кметът на града – Николай Георгиев, не е бил специално поканен, последва изключително грозно отношение от негова страна, което развали предвиден празник за десетки деца.

Вярвам, че всяко дете трябва да се развива в хубава среда и да бъде щастливо. Затова и през последните години, без да афиширам пред никого, помагам финансово на детска градина “Здраве”. Сега съм принуден да го кажа, защото опитът ми отново да допринеса с нещо за щастието на децата беше спрян. С ръководството на градината взехме решение на 20.12.22 г. да направим коледен празник за всички малчугани, който да поема като разход. Организацията беше в ход – беше наета аниматорска фирма и бяха уточнени всички детайли по тържеството.

Дни преди празника с изненада разбрах, че той няма как да се състои. Причината за това е неаргументирана забрана от страна на кмета на гр. Кресна. Тъй като детската градина е общинска, ръководството няма как да не се съобрази с това решение. Не е нужно да обяснявам, колко разочарован останах от нареждането на Николай Георгиев, чиито подбуди са единствено и само лични – обида, че не е бил поканен на събитието в училището. И тук идва въпросът – колко често кметът решава еднолично какво и как да се случи в града, базирайки решенията си на собствени емоции, а не на реални аргументи. Що за човек трябва да си да не позволиш деца да бъдат зарадвани? И как такъв човек би управлявал цял един град честно и правилно? Ами ако и за големите проблеми взима решенията по този начин?

Не разбирам от политика и стоя далеч от нея, но не мога да остана безучастен към подобна несправедливости. Не мога да направя нищо друго, освен да разкажа тази случка с лош край”, написа във фейсбук Десподов.

Самият кмет на Кресна Николай Георгиев отговори под поста на Десподов, давайки своята гледна точка за ситуацията и разяснявайки защо е било невъзможно провеждането на подобно събитие. Той добави и че инициативата на футболиста е предизвикала скандал в детската градина.

“Уважаеми г-н Десподов,
Не мога да не взема отношение към написаното от Вас, защото ме касае лично, а и Вие изглежда преследвате определена цел. Добре, ще бъда толкова откровен, колкото Вие сте се опитали да бъдете във Вашия пост.
Безкрайно ценя Вашия талант на футболния терен и се възхищавам на Вашите футболни умения, но не очаквайте да загърбвам служебните си задължения и отговорности, за да угаждам на Вашите прищевки, защото се казвате Десподов, Иванов или Петков.
Конкретно по темата:
Първо: Срещата в детската градина не е била съгласувана с директора, а е плод на личен контакт с учителки. Това е в разрез с административната практика и създава прецедент, който може да доведе и вече доведе до конфликт в градината. Повече от това, благодарение на непремерения Ви изказ, конфликтът вече излезе вън от тези рамки. Да, Вие сте един от най-добрите български футболисти, но очевидно нищо не разбирате от административен ред и правила. Те не са самоцел, г-н Десподов, те пазят живота и здравето на децата в детската градина!
Второ: Извеждането на децата вън от детската градина става само и единствено с разрешението на ръководството на детската градина и на ВСИЧКИ родители и то взето по строго определен ред, който не сте спазили, а по-лошото е, че дори не се догаждате за него.
Трето: Децата от детската градина не могат да се хранят в ресторант!, защото Вие го искате или плащате за това. Има повече от строги правила за изхранването им, които не могат да бъдат заобиколени заради Вас. Тук отново има поредица от необходими действия, които трябва да бъдат предприети ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, за да се гарантира безопасността, живота и здравето на децата, когато са в група. Впрочем, в определени случаи дори разрешенията на ръководството на градината НЕ СА достатъчни и могат да се превърнат в основание за дисциплинарни наказания!
Това не е игра, г-н Десподов!
Похвално е, че искате да правите добро и го правите за децата на Кресна, но нека това не става за сметка на правилата. Ако не дай Боже на някое от дечицата му прилошее, почувства се неразположено или го ударят по невнимание, Вие ли ще носите отговорност? Ще платите на Прокуратурата, за да не започне проверка по случая? Ще защитите директора на детската градина от дисциплинарната отговорност? Ще снемете отговорността на кмета? Добронамерените лаици, г-н Десподов, са изключително опасни за обществото и Вашият нелеп пост е най-категоричното доказателство за тази теза.
Що се касае до нападките към мен, предпочитам да мисля, че са плод на Вашето неразбиране. Все пак Вие сте футболист, а не администратор. Бъдете здрав и моля Ви, следвайте установения ред. Той е за всички. И за Вас и за мен”, обяви кметът.
Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx