> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Сеп Блатер: Световното в Катар е грешка


0
0
275

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер, по време на чието управление през 2010 година бе решено Катар да бъде домакин на Световното първенство през 2022 година, каза, че това е било грешка и ръководството на световната футболна централа е направило лош избор. Още при обявяването на избора на Катар се появи масово недоволство във футболните среди и сред феновете заради съмнения за корупция, нарушаване на човешките права и други нередности, свързани с арабската страна.

Блатер, който управлява ФИФА в продължение на 17 години, бе оправдан от съда в Швейцария през юни тази година по обвиненията в корупция срещу него, макар че прокуратурата обжалва това решение.

“Катар е твърде малка страна. Футболът и Световната купа са нещо твърде голямо. Направихме лош избор и смятам, че провеждането на световното в Катар е грешка”, каза пред “Тагес Анцайгер” 86-годишният Блатер.

Той добави, че заради обвиненията в неспазване на човешките права през 2012 година ФИФА е изменила критериите си за определяне на домакин на световните първенства, за да не стига до подобни конфликтни ситуации в бъдете.
“От 2012 година социалната среда и човешките права се взимат под внимание при избора на домакин на световно”, каза още швейцарецът.
Той добави, че ще проследи с интерес предстоящия турнир, който ще се проведе от 20 ноември до 18 декември.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx