> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

БФС даде лиценз на 10 клуба


0
0
79

БФС съобщи, че Марица Пд е получил лиценз за участие във Втора лига през новия сезон. “Жълто-сините” имаха пропуск в документалната част и това застрашаваше лиценза им, но всичко вече е изрядно.
Футболният съюз обяви имената общо на 10 клуба, които ще участват в първенството, като все още не е ясно кой ще заеме мястото на Царско село, който изпадна от еfbet Лигa и изчезна от футболната карта.

От съобщението на Лицензионната комисия става ясно, че към момента новаците във Втора лига ФК Крумовград, Беласица (Петрич), Спартак (Плевен) и Дунав (Русе) не отговарят на изискванията.

Участието на Марица означава състав на Втора лига от 18 отбора. Очаква се да бъде добавен и Витоша (Бистрица). “Тигрите” завършиха на второ място в Югозападната трета лига и са поканени от БФС да попълнят освободеното място от прекратилия съществуването си Царско село.
В близките дни трябва да се насрочи дата за тегленето на жребия за програмата, а първенството започва в уикенда 16-17 юли.

Съобщението от Лицензионната комисия към БФС:
“На свое извънредно заседание Лицензионната комисия към Българския футболен съюз взе решение да бъде издаден лиценз на ПФК Марица 1921-Пловдив за участие във Втора професионална лига през сезон 2022/2023 г.
Останалите клубове от ВПЛ, които към момента са получили положителна оценка за изпълнение на минималните изискуеми критерии за лиценз, са както следва:
Монтана (клубът кандидатства и получи лиценз за участие в Първа лига, но по спортен път не си осигури класиране в нея)
Етър (Велико Търново)
Миньор (Перник)
Струмска слава (Радомир)
Спортист (Своге)
Литекс (Ловеч)
Созопол
Янтра (Габрово)
Добруджа (Добрич)

След предстоящите заседания на Лицензионната комисия ще бъдат обявени имената на останалите клубове, изпълнили критериите за участие във Втора професионална лига през сезон 2022/2023 г.”.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx