> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

БФС с нов опит да блокира конгреса на 12 октомври


0
0
46

Ръководството на БФС по всичко изглежда, че до последно ще прави опити да блокира провеждането на извънреден конгрес на 12 октомври, пише dsport.bg. Преди няколко дни юристите на футболната централа вкараха в Софийски градски съд иск, с който пледираха теза, според която е нямало основание за свикване на Конгрес, тъй като подписаното искане е било на по-малко клубове от необходимите 30% от членовете на БФС. За да се случи това в искането футболната централа е описала, че редовните членове са 551, а не 531. Искът тогава беше отхвърлен от СГС.

Веднага след това футболната централа излезе със съобщение, че ще бъде огранизиран извънреден конгрес, който е насрочен за 12 октомври.
Явно обаче това не е краят на сагата, тъй като успоредно със съобщението си за организация на конгреса, юристите на футболната централа са внесли в Софийски градски съд отново иск на 14 септември. Този път той е леко перифразиран, с който обаче отново желанието е за налагане на обезпечителна мярка – „забрана за провеждане на Конгрес на БФС на основание несъществуващо право на свикване“.

Тези действия на БФС обаче показват, че юристите на футболната централа вероятно ще правят нови опити да блокират провеждането на конгрес до последно, търсейки позитивно за тях решение на съда.

Снимка: БГНЕС

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x