> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Предстоят два конгреса на БФС


0
0
27

В Търговския регистър официално бе записана датата за редовния Конгрес на БФС. Той ще се проведе на 18 март 2022 година. Решението за провеждането на Конгреса беше препотвърдено от Изпълкома на БФС през миналата седмица.
Любопитно е, че преди това Софийски градски съд насрочи официално и извънреден Конгрес, който трябва да се проведе на 12 октомври тази година. Така в рамките пет месеца трябва да се проведат два футболни конгреса.

В същото време стана ясно, че БФС е опитал да блокира решението за свикване на Конгрес на 12 октомври. Това стана ясно от решение на Софийски градски съд, с което молбата на футболната централа е отхвърлена.
Според документите, които са публикувани в сайта на съда става ясно, че от БФС са се опитали да обяснят, че искането за свикване на Конгрес е несъстоятелно, защото е подписано от по-малко клубове от необходимите 30% от членовете на БФС. За да се случи това в искането от “Бояна” са отбелязали, че редовните членове са 551,а не 531.
На 19 август, след заседанието на Изпълкома, на което бе отхвърлена подписката за свикване на Конгрес, изпълнителният директор Борислав Попов обяви: “Документацията бе прегледана трикратно. Над 900 страници. Бе назначена комисия, която да прегледа цялата документация. Стана ясно, че от 191 футболни клуба, всички редовни членове на БФС, 35 от тях не отговарят на изискванията. Остават 156 клуба, но не е налице необходимия минимум от 177, за да се съберат 1/3 от общия брой на клубовете, който е 531”, каза Попов, от което става ясно, че тогава от БФС са смятали на база 531 клуба.
Сега обаче в искането си до СГС БФС е надуло бройката до 551, за да не излезе сметката.
Всъщност от документите става ясно, че БФС реално скача срещу своите членове и образуваното производство е срещу 189 футболни клуба, подкрепили подписката на Димитър Бербатов, който подаде иска, а СГС насрочи конгрес за 12 октомври.

Снимка: БГНЕС

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x