> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

БФС погазва законите, алармира Бербатов


Бербатов кандидатура БФС

0
0
257

Димитър Бербатов твърди, че БФС погазва законите. Кандидатът за наследник на Боби Михайлов атакува хората в “Бояна” заради начина, по който се провежданите у нас първенства и турнири, организирани от футболната ни централа. Бившият нападател твърди, че в турнирите под егидата на БФС участват отбори, които не са част от съюза ни и са със статут на “временни членове”. Това е поредна атака от Митко, който твърди, че времето за промяна в БФС отдавна е отминало и е въпрос на време да се случи.

Ето съобщението:

“Ето ви още една порция лъжи и закононарушения от ръководството на БФС.

България е може би единствената страна в света, в която в турнирите и първенствата, организирани от федерацията по футбол, участват така наречените “временни членове“. Понятие, неразбираемо за нас и противозаконно според българското законодателство, но въведено от футболната ни централа.

В Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ), който регулира дейността на сдруженията с нестопанска цел, каквото е и БФС, има правила за членство, в които не съществува първична правна уредба, която да конкретизира временното членство в сдружение!

Казано разбираемо – законът не позволява на БФС да въвежда и експлоатира понятието “временен член”, т.е има само два варианта:

  1. Клуб, членуващ в БФС и участващ в първенствата и турнирите организирани от БФС.
  2. Клуб, нечелнуващ в БФС и нямаш възможност да участва в първенствата, и турнирите организирани от БФС.

Това е все едно на учещия се да шофира да му бъде позволено да шофира преди да е придобил шофьорска книжка!

Кои всъщност са тези клубове, на които БФС позволява да участват в първенствата и турнирите, без да са членове на футболната ни централа?

Това са клубове, които са подали документи за да участват в първенствата и турнирите на БФС, но поради една или друга причина не са били приети за членове! Това са клубове, почти изцяло участващи в най-ниските нива на футбола в България – А и Б областните/регионалните групи.

БФС се оправдава с това, че, за да бъдат приети клубовете, трябва да бъде насрочен Конгрес!

Интересен е въпросът кой организира Конгресите на БФС и защо има клубове, които в продължение на над 10 години са все още със статут на “временни членове”, след като през тези години е имало Конгреси?

Друго оправдание на БФС е, че не приема клубове за членове, защото не покриват определени изисквания и критерии, свързани най-вече с липсата на условия за провеждане на футболни срещи?

Защо обаче през годините БФС никога не се обърна с искане за финансова помощ от страна на общините или държавата, за да имат тези клубове нормални условия за провеждане на футболни срещи?

Ние питаме: Защо, след като има проблем с членството на тези клубове в БФС, централата нарушава закона и ги допуска до участие в първенствата и турнирите???

В България има отбори, които повече от 10 години участват в първенствата и турнирте на БФС като временни членове, а грозната истината е, че на ръководителите в БФС изобщо не им пука дали тези отбори са членове, или не, защото за тях е важно само и единствено тези отбори да си плащат таксите, които да пълнят касата на федерацията. А на каква юридическа основа – как и защо някой, който не е член на футболната централа, заплаща такси, е съвсем друга тема….

Ние знаем решенията и когато му дойде времето, тази порочна практика ще бъде прекратена, а в първенствата и турнирите на БФС ще участват само членове на БФС!

В момента над 200 футболни клуба в България не участват на Конгрес и са лишени от право на глас да избират кой да ръководи футбола в България!

Към днешна дата футболната ни централа и нейният президент ежедневно нарушават своите собствени правила и рестрикции, те лъжат членовете на федерацията, която ръководят, но не само това – те доказано нарушават и законите на Република България!

Докога???”.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx