> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Батков внесе смут в Левски, има проблем с новия шеф


0
0
4446

Бившият собственик на Левски Тодор Батков внесе смут на “Герена”. Адвокатът коментира темата за чакания нов инвеститор при „сините“ и изрази надежда, това да не е коментирания през последните дни Джо Диксън.
„Не съм в течение кой е новият собственик на Левски. Нямам отношение към неговото мотивиране, посредничество и запознаване. Нищо не знам за Джо Диксън. Много спекулации тръгнаха, свързани със семейството на емира на Кувейт“, обяви пред “бТВ” Батков.

“Ние трябва да се доверяваме на ръководството на клуба, на мажоритарния собственик в този момент. Много се спекулира със семейството на емира на Кувейт. При всички положения ние – левскарите, трябва да имаме готовност да подкрепяме клуба си и при нов собственик, и при сегашната ситуация, защото положението е много тежко. Надявам се да има План “Б”. Това сме го играли и 2013 и 2014, миналата година беше върхът. Събраха се 5 млн. лева от привърженици под различни форми. Левски ще го има и призовавам сегашното ръководство да помисли и за това. Все пак съм на 62 години, работата ми е такава, че се занимавам с редица сделки, имал съм много, които хоп, да стане… и нищо не става. Аз съм сериозен човек и съм доказал, че думата ми тежи. Силно се надявам да има някаква грешка, да не е този инвеститорът”, заяви Батков.

“Левски е може би най-големият бранд в България. Като марка, като местоположение, където се намира базата и може да стане нещо грандиозно, би представлявал интерес за инвестиции. Това би бил водещият мотив на такъв инвеститор, с такъв профил, както Наско го представи, да дойде в България. Марката “Левски” си струва. Всичко е бизнес. Светът е в стабилно състояние, има много пари, дълги пари, евтини пари. В България пазарът се развива. Става дума за най-популярния клуб, който е в сърцата на 1/3 от населението. Населението е бедно, но така или иначе се вдига стандартът, има платежоспособно търсене. При една добра база на мястото на “Герена”, която да не е само стадион, където хората да ходят веднъж на седмица, ако се направи комплекс, в който да има игрище, мол, заведения за хранене, дискотеки, хотел, фенски стоки… Какъв е проблемът?”, коментира бившият собственик на „сините“.

“Всички клубове са зависими от политиците. Най-малко базата, която е държавна… Справедливо или не. Второ – ангажименти на държавата да инвестира. Дадоха пари на Ботев (Пловдив), довършват стадиона, който Цветан Василев започна, дадоха пари на Локомотив (Пловдив), нещо се надлъгват с ЦСКА да правят съвместно дружество, издръжката на Берое зависи почти изцяло от държавата в лицето на губещата ТЕЦ “Марица Изток-2”. Морално държавата е длъжник на Левски. Когато беше направена реституцията, никой не си направи труда да обърне внимание, че Левски е единственият футболен клуб, чието имущество е експроприирано с решение на ЦК на БКП. Стадион, който е собствен, изграден с доброволен труд от привържениците на клуба и половината земя е подарена с решение на Столична община от 1931 г. Стадион, на който е играл националния отбор на България. Би трябвало сега да се бяга от политически връзки. Вече е невъзможно. Надявам се да бъде възможно съвсем скоро. Вече е по-възможно, отколкото преди 1 година”, каза той.

Батков е убеден, че лицензът за участие на Левски в следващия сезон на efbet Лигата е спасен, въпреки големите финансови трудности, които изпитва клуба от началото на 2020 г., когато се оттегли основният спонсор.
Концептуално трябва да се изчистят нещата, да се реши по какъв път ще се върви. При тези финансови затруднения най-добре е да се заложи на български футболисти от школата, с двама-трима-четирима чужденци. Нещо, което направихме със Сираков и Стоилов 2004 г. Сега виждате Арда какво прави. Вижте ЦСКА 1948 – по същия начин. Това е пътят”, завърши Тодор Батков.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments