> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ave, Ganchev, morituri te salutant *


Ave, Ganchev, morituri te salutant *

0
0
209

Публикувана на: май 25, 2016

ЦСКА е на върха, а привържениците на носителя на Купата на България са в краката му. За по-малко от година Гриша Ганчев сътвори немислимото. Едва ли са били много хората, освен самия бизнесмен, които са вярвали, че армейците имат сили за подвига, който тимът на Христо Янев направи на най-светлия българския празник – 24 май. Изхвърлен от елита, отброяващ последните часове до гибелта си, ЦСКА намери своя пълководец. В лицето на Гриша Ганчев, 31-кратния шампион на България откри човек, който е готов на всичко, за да върне славата на тима. И по-малко от година по-късно го направи.

Днес за него е валидна една от най-великите фрази на Юлий Цезар – Veni, vidi, Vici (б.р. Дойдох, видях, победих). Ганчев дойде в ЦСКА, изчисти всички пиявици от Армията и започна да работи на чисто. А решението да повери армейците на Христо Янев се оказа поредното му блестящо решение. Въпреки липсата на какъвто и да е опит, бившият футболист вложи цялото си сърце, за да върне ЦСКА там където му е мястото – на върха в българския футбол. Битката за Купата на България с Монтана обаче е само началото. Тепърва всички на Армията ще трябва да се борят с пиявиците в българския футбол, за да може през следващия сезон ЦСКА да се завърне там, където му е мястото – в елита.

Цяла България за пореден път видя, че без армейците, футбол у нас няма. Защото щом във „В“ група червените събират по 35 хиляди зрители на стадиона, представяте ли си какво ще се случи след година, ако на тима му предстои решаваща битка за титлата. Тогава със сигурност у нас няма да се намери стадион, който да побере вълната от фенове, следващи сърцето си.

И за финал ще припомним още една велика фраза: Ave Caesar, morituri te salutant (б.р. „Здравей Цезаре, отиващите на смърт те поздравяват!“ С този поздрав, гладиаторите са посрещали римския пълководец преди битка. Преди година на Армията сигурно са посрещнали Гриша Ганчев с подобна фраза. Защото през целия сезон армейците се бориха като гладиатори срещу всички, само и само да сбъднат мечтата на милионите свои привърженици.

Сега на Армията е време за празненства, а от утре битките продължават. Уви, такава е съдбата на гладиаторите!

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments