> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА даде зелена светлина за сливането на ЦСКА и Литекс


УЕФА даде зелена светлина за сливането на ЦСКА и Литекс

0
0
1370

Дата: юни 16, 2015

Европейската футболна централа УЕФА е изпратила официално писмо в БФС, в което дава своя отговор на казуса дали е възможно Литекс да се преобразува в ЦСКА и законно ли е това, съобщи Sportal.bg.

В писмото въобще не е коментирано дали това може да се случи, тъй като УЕФА няма тези правомощия, а по родните закони такова нещо е напълно възможно.

Ако клубовете Литекс и ЦСКА искат да се слеят и от това преобразуване да остане само ЦСКА, то новият клуб няма да има правото да играе в евротурнирите в рамките на три години са заявили от футболната централа. Причината затова е, че от УЕФА ще го припознаят, като напълно нов клуб.

При положение, че ловчанлии приемат емблемата на ЦСКА, клубните цветове и стадион, УЕФА ще разглежда преустроения клуб като свой нов член и по този начин дори да стане шампион на България, той няма да бъде допуснат да играе в нито един от турнирите на УЕФА.

Такава ще бъде ситуацията в рамките на три години, след което новият клуб, както и във всеки един друг случай на създаване на нов футболен тим, ще има правото да участва в турнирите под егидата на футболната централа.

Сегашният лиценз на Литекс за европейските клубни турнири ще бъде изгубен от „оранжевите“. Ако клубът иска да играе в евротурнирите, те трябва да играят с емблемата, екипите и химна на Литекс.

Интересен е фактът, че БФС е направил запитването си към УЕФА без да има такова от страна на ЦСКА или Литекс в родната централа. Към момента нито една от страните – от Ловеч и София, не е потърсила БФС за евентуално преустройство на клубовете.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments