> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА блокира сливането на ЦСКА и „Литекс“, БФС дава шанс за „А“ група


УЕФА блокира сливането на ЦСКА и „Литекс“, БФС дава шанс за „А“ група

0
0
286

Дата: юни 11, 2015

Планът за спасението на ЦСКА влезе в изключително тежки юридически казуси, касаещи не само БФС, но и УЕФА.

Както е ясно, най-богатият българин Васил Божков се зае лично с „армейците“, като извади два варианта за излизане от кризата. Засега се работи по план „А“, според който да бъдат изкупени акциите на „Литекс“ и клубът да стане новият ЦСКА. Новият клуб ще се управлява взаимно от Божков и Гриша Ганчев.

Идеята на двамата бизнесмени бе новият клуб да вземе лиценза на ловчанлии за „А“ група и Европа, като си прехвърли седалището в София, смени си екипите на червени и бъде припознат от феновете на ЦСКА. На по-късен етап ще се решава за треньор и другите въпроси, а тимът ще бъде сборен от футболистите на ЦСКА и „Литекс“.

Старото дружество на Манджуков, което е затънало в дългове, пък ще бъде фалирано и така новият мегаклуб ще започне „на чисто“. Планът на Божков и Гриша Ганчев получи одобрение от БФС и държавата, откъдето гарантираха, че новото дружество ще запази мястото си в „А“ група. Шамарът обаче идва от УЕФА, откъдето след сондажи категорично забраняват новият клуб да вземе лиценза на „Литекс“ за Европа и да играе там като ЦСКА.

Причината е, че срокът за трансформации е изтекъл на 2 юни. След тази дата клубовете нямат право да сменят седалището си, екипите си и стадиона, заявен за домакинство. Това на практика означава, че „Литекс“, дори и да се казва ЦСКА, трябва да играе в Ловеч с „оранжеви“ екипи и няма как да смени седалището си в София.

От УЕФА са категорични, че подобно сливане на практика би обезсмислило процеса на лицензиране и затова не е позволено. Юридическите екипи на Ганчев и Божков от дни търсят вратички в правилниците, за да може новият суперклуб да играе в Европа, но това е малко вероятно.

Колкото до „А“ група обаче БФС се очаква да даде зелена светлина. Огромният казус трябва да бъде решен до 15 юни, когато има заседание на Изпълкома на БФС и трябва да бъде взето окончателно решение.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments